Tomanek Napisano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2005 Hej ! Mam pytanko. przylecialem do Usa juz ponad 2 lata temu na wizie turystycznej, niestety nie udalo mi sie zalatwic wizy h2b ani f-1 w tej chwili jestem tu nielegalnie, z tego co wiem to jedynym sposobem na zalegalizowanie statusu jest malzenstwo z obywatelem. Jak dlugo trzeba czekac na gc od czasu zlozenia papierow ? slyszalem ze ostatnio okres ten zmniejszyl sie z 2 lat do 3 miesiacy czy to prawda ??? czy w kazdym stanie okres oczekiwania jest inny? mieszkam w NJ. czy ktos wie jak przebiega taka procedura? pozdrowionka
KW Napisano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2005 W kazdym stanie czas oczekiwania jest inny. Ja jestem na K1- narzecenskiej w NY i moze sie wyrobie w 8 miesiecy. Za to po 3 miesiacach mozesz miec juz zezwolenie na prace. Ale w NJ moze byc inaczej.
karina Napisano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2005 W NJ jest to okolo 1 roku czasu oczekiwania. EAD masz do 90 dni.
Tomanek Napisano 4 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2005 Wielkie dzieki! Czy jest jakas strona na ktorej mozna sprawdzic dokladnie ten czas oczekiwania ? Pozdrawiam
karina Napisano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2005 https://egov.immigration.gov/cris/jsps/offi...lectedOffice=50 na tej stronie jesli masz miec interview w Newark. Z tym, ze oni podaja, ze jest rozpatrywany wrzesien 2004, a moi klienci, ktorzy skladali dokumenty w styczniu 2005, juz maja wezwania na rozmowe w grudniu 2005 - wniosek z tego taki, ze nie jest to na 100% tak, ze kazdy musi byc brany wg listy i wg tego co podaja - sa sprawy prostsze, sa bardziej skomplikowane. A calkowity rekord pobila moja klientka, ktorej dokumenty zlozylismy w czerwcu, a w pazdzierniku miala juz Green Card.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.