Tomanek Posted December 2, 2005 Report Share Posted December 2, 2005 Hej ! Mam pytanko. przylecialem do Usa juz ponad 2 lata temu na wizie turystycznej, niestety nie udalo mi sie zalatwic wizy h2b ani f-1 w tej chwili jestem tu nielegalnie, z tego co wiem to jedynym sposobem na zalegalizowanie statusu jest malzenstwo z obywatelem. Jak dlugo trzeba czekac na gc od czasu zlozenia papierow ? slyszalem ze ostatnio okres ten zmniejszyl sie z 2 lat do 3 miesiacy czy to prawda ??? czy w kazdym stanie okres oczekiwania jest inny? mieszkam w NJ. czy ktos wie jak przebiega taka procedura? pozdrowionka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW Posted December 2, 2005 Report Share Posted December 2, 2005 W kazdym stanie czas oczekiwania jest inny. Ja jestem na K1- narzecenskiej w NY i moze sie wyrobie w 8 miesiecy. Za to po 3 miesiacach mozesz miec juz zezwolenie na prace. Ale w NJ moze byc inaczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karina Posted December 2, 2005 Report Share Posted December 2, 2005 W NJ jest to okolo 1 roku czasu oczekiwania. EAD masz do 90 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomanek Posted December 4, 2005 Author Report Share Posted December 4, 2005 Wielkie dzieki! Czy jest jakas strona na ktorej mozna sprawdzic dokladnie ten czas oczekiwania ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
karina Posted December 5, 2005 Report Share Posted December 5, 2005 https://egov.immigration.gov/cris/jsps/offi...lectedOffice=50 na tej stronie jesli masz miec interview w Newark. Z tym, ze oni podaja, ze jest rozpatrywany wrzesien 2004, a moi klienci, ktorzy skladali dokumenty w styczniu 2005, juz maja wezwania na rozmowe w grudniu 2005 - wniosek z tego taki, ze nie jest to na 100% tak, ze kazdy musi byc brany wg listy i wg tego co podaja - sa sprawy prostsze, sa bardziej skomplikowane. A calkowity rekord pobila moja klientka, ktorej dokumenty zlozylismy w czerwcu, a w pazdzierniku miala juz Green Card. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.