Inver Posted August 26, 2022 Report Share Posted August 26, 2022 Witam jak to jest z pracą programisty szczególnie na poziomie junior czy pracodawcy bardzo w tej dziedzinie patrzą na studia i są one wymagane ? Mam 19 lat (ostatnia klasa technikum) naprawdę lubię programować chciałbym się w tym rozwijać i podjąć pracę ale studia informatyczne nie są czymś co mnie interesuje(mówię o studiach ukończonych w polsce) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted August 26, 2022 Report Share Posted August 26, 2022 Dyplom BSc jest często wymogiem formalnym - szczególnie w rekrutacji junior programistów w dużych firmach z tzw FAANG-u. Im mniejsze firmy tym pewnie bardziej elastycznie do tego podchodzą, szczególnie jak możesz wykazać się doświadczeniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibi79 Posted August 27, 2022 Report Share Posted August 27, 2022 Myslalem ze github to w dzisiejszych czasach standard dla programisty, wart na pewno wiecej dla pracodawcy w stanach niz dyplom z polskiej uczelni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inver Posted August 27, 2022 Author Report Share Posted August 27, 2022 @Zibi79rozglądałem się za wymaganiami firm tak zwanych gigantów z topki to sporo z nich patrzy jednak na ten papierek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted August 27, 2022 Report Share Posted August 27, 2022 Github nie jest wymogiem. Często kod tworzony w ramach pracy zawodowej nie może być trzymany w publicznym githubie o ile korpo nie trzyma całego projektu jako open source. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibi79 Posted August 27, 2022 Report Share Posted August 27, 2022 OP pytal o poziom junior. Ten level zaczyna sie przewaznie nie mowie ze zawsze ale od doswiadczenia nad projektami non profit. Najlepsze referencje jak sie nie ma albo nie chce robic papierka. Nawet z papierkiem dobrze na studiach zaczac pracowac nad swoim dorobkiem. Jezeli juz pracujesz w korpo I zmieniasz prace to raczej te referencje juz masz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts