Skocz do zawartości

Szczepienie Covid I złożenie wniosku

mariamx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

Chcę wziąć udział w loterii wizowej w październiku 2022r. Nie jestem szczepiona na covid. Załóżmy, że otrzymam wizę, czy mogę wlecieć do USA, jeśli nie jestem szczepiona na Covid? 

Napisano

W/g aktualnie obowiazujacych przepisow nie mozesz. Musisz byc zaszczepiona. Dla Djokovica tez nie bylo wyjatku.

Prosze nie rozmnazac watkow z tym samym pytaniem. Drugi identyczny usuwam.

Napisano
29 minutes ago, mariamx said:

witam,

Chcę wziąć udział w loterii wizowej w październiku 2022r. Nie jestem szczepiona na covid. Załóżmy, że otrzymam wizę, czy mogę wlecieć do USA, jeśli nie jestem szczepiona na Covid? 

Nope. Co wiecej, przed wyjazdem bedziesz musiala prawdopodobnie przyjac pare roznych szczepionek. 

Napisano

Cześć, mam pytanko, od października rusza loteria wizowa I orientuje się ktoś czy musze byc zaszczepiony na covid przy skladaniu wniosku? Jeśli ewentualne zostalbym wylosowany to wtedy na pewno muszę się zaszczepic idąc na wizytę do ambasady ale czy muszę być zaszczepiony przy skladaniu samego wniosku?

• 5 tygodni później...
Napisano
2 minutes ago, invisibl3e said:

A jeśli posiadam tylko jedno szczepienie (drugą dawka 14.11) to mogę bez problemu składać aplikacje w loterii? 

Kwestia szczepien pojawia sie dopiero na etapie badan lekarskich/interview w ambasadzie. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...