Skocz do zawartości

Technikum bez matury a loteria

Kamiloss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
27 minutes ago, Kamiloss said:

De facto mam polskie obywatelstwo a francuskiego nie posiadam.

Teraz tylko czekać do maja? Czy muszę zadzwonić i umówić rozmowę z konsulatem?!?

W jakiej sprawie chcesz tę rozmowę umówić?

Napisano
49 minutes ago, Kamiloss said:

To kiedy mógłbym się spodziewać rozmowy z konsulatem?

OMG - to jest loteria. Masz około 1% szans na wylosowanie. Czyli na 99% Ciebie nie wylosują. Nie wiem jak dobry byłeś dobry z matematyki ale 99% to bardzo dużo. Rozmowa będzie pomiędzy październikiem 2023 a wrześniem 2024. Ale w 99% na nią nie pójdziesz.

Napisano

Nic nie musiałem płacić? Czytałem, że za udział w loterii jakoś trzeba płacić. Gdyby był ten 1 proc to jakby to wyglądało, byłbym powiadomiony listowo czy musiałbym sprawdać status? Spróbować raz trzeba! A nóż się uda, jeśli nie to pie.... i poszukam innego kraju.

Napisano

Jak cię wylosują to na stronie z wynikami loterii w maju będziesz mógł sprawdzić swoje szczęście. Za udział w loterii nie płacisz. Za wizę (o ile wygrasz) już musisz zapłacić.

Masz rację spróbować trzeba. Wielu czyni to więcej niż raz. Dobrze że masz "plan B" (w sensie "pie...nie" i poszukanie innego kraju) :)

Napisano

łatwiejszym i szybszym sposobem jest sponsorowanie przez pracodawcę tę loterię ciężko wylosować

Napisano
1 hour ago, mati.cfc said:

łatwiejszym i szybszym sposobem jest sponsorowanie przez pracodawcę tę loterię ciężko wylosować

Bzdura. Nie tylko nie jest to latwiejszy sposob, ale tez wiza pracownicza nie jest wiza imigracyjna. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...