xyz252820 Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 50 minut temu, andyopole napisał: Przeżywasz jak mrówka okres. Juz po Twoim zachowaniu każdy celnik wywnioskuje że coś kombinujesz. Moim zdaniem nie nadajesz się na przemytnika. Jeszcze nie wyjechałeś a służby już wiedzą gdzie mieszkasz i co zamierzasz. Wcale nie trzeba być wielkim geniuszem by Cię zlokalizować i spersonalizowac. Dużo rzeczy przywiozłem ale zawsze były to rzeczy nowe lecz otwarte, nie chodzi o przemytnika ale jeśli bym mógł sobie przewieźć taki telefon to przynajmniej z profitu miałbym darmowy bilet, który kupiłem w fajnej cenie, czasem trzeba trochę pokombinować. Chciałem po prostu zapytać kogoś czy miał taka sytuacje a jeśli jestem w 100% umoczony bo i tak ktoś będzie mi sprawdzał walizkę to nie będę nic kupował bo po dodaniu VATu jest to nieopłacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 21 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 Przewóz czegokolwiek w sposób pozwalający uniknąć należnych cel i podatków pozostaje przemytem czyli przestępstwem. Suweren czeka na benefity. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz252820 Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 Godzinę temu, andyopole napisał: Przewóz czegokolwiek w sposób pozwalający uniknąć należnych cel i podatków pozostaje przemytem czyli przestępstwem. Suweren czeka na benefity. ... najwyzej zaryzykuje, jeśli trzeba będzie to najwyzej otworze przy nich i dam sobie do kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiL999 Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Jakiś czas temu w bagażu rejestrowanym przewiozłem 3 iPhony w pudełkach jak znajomi się się dowiedzieli że wracam z USA. Wszystkich dokładnie nie sprawdzają bo to raczej niemożliwe, ale można mieć pecha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi