marcino420 Napisano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2023 Witam mam pytanie czy aby podjąć oferte pracy jako programista zdalnie z polski dla firmy w usa wymagana jest wiza pracownicza(jak wyglada to na umowie o prace a jak na umowie B2B-bussiness to bussiness) poniewaz gdy skladam aplikacje do pracy w usa(zdalnej pracy)jest pytanie czy wymagam sponsorowania wizy pracowniczej lub czy jestem zdolny do pracy dla firmy w usa(zdalnie), również jestem ciekawy gdzie odprowadzić wtedy podatki w Pl czy Us(jak wyglada to na umowie o prace a jak na umowie B2B-bussiness to bussiness). Dziękuje za odpowiedź. Cytuj
Xarthisius Napisano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2023 (edytowane) 33 minutes ago, marcino420 said: Witam mam pytanie czy aby podjąć oferte pracy jako programista zdalnie z polski dla firmy w usa wymagana jest wiza pracownicza(jak wyglada to na umowie o prace a jak na umowie B2B-bussiness to bussiness) poniewaz gdy skladam aplikacje do pracy w usa(zdalnej pracy)jest pytanie czy wymagam sponsorowania wizy pracowniczej lub czy jestem zdolny do pracy dla firmy w usa(zdalnie), również jestem ciekawy gdzie odprowadzić wtedy podatki w Pl czy Us(jak wyglada to na umowie o prace a jak na umowie B2B-bussiness to bussiness). Dziękuje za odpowiedź. Jezeli fizycznie przebywasz w Polsce (albo w ogolnosci poza USA) nie potrzebujesz zadnej wizy. Nie sadze zebys w takim trybie dostal umowe o prace, ale zlecenie, czy dzialalnosc B2B jak najbardziej. Edytowane 21 Czerwca 2023 przez Xarthisius 1 Cytuj
mcpear Napisano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2023 A z podatkami to chyba najprościej to jako B2B zrobić. Wówczas wystawiasz fakturę z Polski i tutaj opłacasz wszystkie podatki. Sytuacja prosta i klarowna. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi