Andrzej B. Napisano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2023 Dostałem pozytywną decyzję od U.S. Citizenship and Immigration services(uscis) w sprawie zezwolenia podróży do Stanów(Travel Authorization) na podstawie programu Uniting for Ukraine. Niestety, moja zona dostała odmowę(żona jest obywatelką Polski ja jestem obywatelem Ukrainy). Nasz sponsor zrobił dwa wnioski o mnie i o moją żonę. Jak już utworzyliśmy nasze konta na stronie uscis to ja też dodałem żonę do moich członków grupy podróżniczej(Travel Group Members). Ja podejrzewam, że ta odmowa raczej była wygenerowana automatycznie przez system, ponieważ żona nie jest obywatelką Ukrainy, ale chcę upewnić się, że możemy wjechać razem do Stanów, jak udowodnię na granicy, że jest moją żoną. Czy ktoś może doradzić w tej sytuacji? Cytuj
Roelka v.2 Napisano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2023 Zona musi posiadac wazny dokument / zezwolenie na wyjazd w Polsce bo inaczej nawet nie pozwola jej wejsc na poklad samolotu. Ja bym raczej zaczela od kontaktu z USCIS i prob wyjasnienia tej sprawy. Cytuj
andyopole Napisano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2023 Jak zaczniesz sie burzyc to odpowiedza ci ze Polska jest bezpiecznym krajem i mozesz nadal tam z zona mieszkac. Cytuj
Andrzej B. Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2023 @Roelka v.2 Dziękuję, właśnie sponsor zadzwonił tam i ich pracownik najpierw powiedział, że obie sprawy rozpatrzone pozytywnie, ale później jednak powiedział, że coś tam się nie zgadza i musi wyjaśnić to z kimś i utworzył nową sprawę, tak że teraz czekamy. @andyopole przecież nie zostawię żony, trzeba to wyjaśnić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi