Jaqubbb Napisano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2023 Witam, wracam z USA do Polski 23 sierpnia. Kupiłem tutaj na miejscu słuchawki o wartości 169$+tax. Wiem że cło przy przewozie elektroniki wynosi 0% ale zastanawia mnie czy na lotnisku w europie mogą mi doliczyć vat. Zależy mi na przewozie w nieodpakowanym pudełku gdyż oryginalnie miał to być prezent dla członka rodziny. Cytuj
andyopole Napisano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2023 W Europie nikt po walizkach nie grzebie. Puszczają przez röntgena i jak coś zobaczą interesującego to może być problem. Mało prawdopodobne żeby się ktoś twojego przemytu przyczepił. Tylko nie przezywaj bo jak cię celnik zobaczy takiego przestraszonego to prosto na osobista pójdziesz. Cytuj
kzielu Napisano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2023 Nikt sie jednej sztuki czepial nie bedzie - mnie regularnie celnicy brali na x-ray w Warszawie (mimo ze przylatywalem z AMS albo CDG) - nic oczywiscie nie mialem ale ewidetnie szukali ilosci "na sprzedaz". Przywoz dla siebie nie bedzie nikogo interesowal (chyba ze cos sie ostatnio zmienilo). Cytuj
Jaqubbb Napisano 20 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2023 Przeczytałem już na stronie lotniska że przedmioty o wartości do 430€ nie podlegają doliczeniu vatu wiec w Warszawie moge iść przez "nothing to declare". Temat do zamknięcia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi