Skocz do zawartości

DV 2025 - kiedy rusza + pytania odnośnie wypełniania eDV

Rekomendowane odpowiedzi

8 minutes ago, xyz_1 said:

@Xarthisius A czy w takim przypadku jak mamy tak dużo wylosowanych osób w tym roku i mamy numery sięgające EU69xxx to numer 25xxx ma spore szanse na powodzenie? Pytałem o to kilka miesięcy temu ale teraz mamy więcej informacji. 

Jezeli wszystko bedzie szlo sensownie, i rozklad case'ow nie jest z kosmosu, to 25xxx to calkiem porzadny numer. Zapytaj ponownie po 1 stycznia.

• Dziękuję! 1

6 minut temu, Sebastian190 napisał:

Witam, mam dość nietypowe pytanie związane ze zdjęciami do wizy. Moje pytanie brzmi następująco, będziemy składać dwa wnioski tzn. Ja i żona czy możemy wykorzystać we wnioskach te same zdjęcia czy musimy mieć dwa komplety zdjęć ? Z góry dziękuje za odpowiedz 

Mogą być te same zdjęcia 

Ja w tym roku na ostatnią chwilę wypełnię formularz. Co więcej, samemu zrobię sobie też zdjęcie i w związku z tym mam pytanie. Czy można zdjęcie do loterii retuszować? Wiecie chodzi mi o jakieś krosty, przebarwienia, które można by usunąć ;) . Bo czytałem, że tła przerabiać nie można.

Godzinę temu, kubaz napisał:

Ja w tym roku na ostatnią chwilę wypełnię formularz. Co więcej, samemu zrobię sobie też zdjęcie i w związku z tym mam pytanie. Czy można zdjęcie do loterii retuszować? Wiecie chodzi mi o jakieś krosty, przebarwienia, które można by usunąć ;) . Bo czytałem, że tła przerabiać nie można.

Osobiście polecam wybrać się jednak do fotografa który zrobi Ci zdjęcie za 30/40zł. Szkoda by było odpaść za zdjęcie, ale to jak tam uważasz.

2 hours ago, kubaz said:

Nie radzilbym. To nie jest beauty pageant...

• Like 1
  • Upvote 1

Cześć wszystkim,

Mam pytanie w sprawie loterii DV 2025, pewnie już się ten temat wcześniej pojawiał, ale nie mogę nic znaleźć, dlatego proszę i pomoc.

Jestem w związku nieformalny i mam dzieci, wniosek już wypełniłem oraz dodałem zdjęcia dzieci do wniosku.

I moje pytanie czy partnerka o innym nazwisku, z którą mam wspólnie dzieci mam we wniosku zaznaczyć, że też mam dzieci i dodać również te same zdjęcia do wniosku ?

Proszę o pomoc

1 hour ago, Acidpeterka said:

Jestem w związku nieformalny i mam dzieci, wniosek już wypełniłem oraz dodałem zdjęcia dzieci do wniosku.

I moje pytanie czy partnerka o innym nazwisku, z którą mam wspólnie dzieci mam we wniosku zaznaczyć, że też mam dzieci i dodać również te same zdjęcia do wniosku ?

Jezeli to sa Twoje biologiczne dzieci i jestes wpisany na akcie urodzenia jako Ojciec, to tak.