Wojciech Lisiecki Napisano 15 Listopada 2023 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2023 Witam. Jestem mężem obywatelki USA , dzieci również maja obywatelstwo. Złożyłem petycje I130 , w lutym dostałem potwierdzenie ze moja petycja została przyjęta . Aktualnie przebywam na wizie turystycznej . Termin mojego wyjazdu do 26.12.2023. Czy jest jakaś możliwość legalnie przedłużyć pobyt? Cytuj
andyopole Napisano 15 Listopada 2023 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2023 Jesli ESTA to nie. Jesli B2 to teoretycznie tak ale na decyzje czeka sie tak dlugo ze moze Ci skonczyc sie prawo pobytu i mozesz stac sie "nielegalnym". Ja bym nie ryzykowal. Cytuj
mcpear Napisano 15 Listopada 2023 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2023 Wiza studencka? Poszukaj studiów (chyba trzeba robić 12 kredytów), które pozwolą ci zacząć przed 26.12. Wystąp o zmianę statusu na Studencki. Cytuj
Wojciech Lisiecki Napisano 16 Listopada 2023 Autor Zgłoś Napisano 16 Listopada 2023 4 godziny temu, andyopole napisał: Jesli ESTA to nie. Jesli B2 to teoretycznie tak ale na decyzje czeka sie tak dlugo ze moze Ci skonczyc sie prawo pobytu i mozesz stac sie "nielegalnym". Ja bym nie ryzykowal. Dziękuje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi