szopen Napisano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2005 Powiedzcie mi jak to jest załuzmy że zostane w USA nielegalnie to gdy mi sie coś stanie i wyląduje w szpitalu lub będe potrzebował porady lekarskiej,albo będe chciał wyleczyć sobie żęby to czy będe musiał płacić za usługi medyczne? (oczywiście będe ubezpieczony np w PZU)
sly6 Napisano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2005 pewne rachunki bedziesz musial zaplacic a dopiero w Polsce PZU Ci zwroci kase jesli przedstawisz im rachunki (jesli czegos nie zakwestionuja)dobrze przeczytaj regulamin
kubakj Napisano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2005 Powiedzcie mi jak to jest załuzmy że zostane w USA nielegalnie to gdy mi sie coś stanie i wyląduje w szpitalu lub będe potrzebował porady lekarskiej,albo będe chciał wyleczyć sobie żęby to czy będe musiał płacić za usługi medyczne? (oczywiście będe ubezpieczony np w PZU) Lepiej miej takie ubezpieczenie, ze nawet jak nie masz kasy, to ubezpieczyciel gada ze szpitalem i zalatwia platnosci, a ty umywasz rece.
Bukaj Napisano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2005 Znalezienie takiego Ubezpieczyciela który Bez gadania Wyłoży kase za ciebie Na miejscu... nie bedzie łatwe.... w Polsce firmy ubezpieczeniowe stosują raczej tryb: Zwrócimy ci koszty leczenia po powrocie jak przedstawisz rachunki... a osoby tzw. Przedstawiciele firm ubezpieczeniowych to tylko posłańcy tych firm Ich jedynym zadaniem jest poinformowanie ciebie (będącego w szpitalu) że jestes ubezpieczony na Tyle i Tyle no i żebyś zaraz po powrocie do Polski zglosił się do firmy z rachunkami czy tez innymi zaswiadczeniami o swoim pobycie w szpitalu aaa no i taki przedstawiciel Zapewne przygotuje raport w którym zapisze jakie zabiegi przeszedłes i na ile są one wycenione i w ogóle że żyjesz... więc nie jest jak na filmach że wpada osoba z firmy i zaraz zabiera sie za wypelnianie papierków szpitalnych i w ogóle przejmuje inicjatywe w rozmowie z lekarzami... Ona jest tam dla ciebie i tylko dla ciebie Dosłownie i do bólu hehe po czym zniknie i wróci do siebie Gdzie zawiadomi firme iż rzeczywiscie taka i taka osoba jest w szpitalu więc firma musi sie spodziewac wniosku o zwrot kosztów. A wiem to od znajomej z biura turystycznego... oczywiscie są wyjątki bo zabiegi do jakiejś tam kwoty są opłacane przez ubezpieczyciela na miejscu No ale o to musze sie dopytac...... więc na pewno dam znac jak tylko dorwę znajomą
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.