Xarthisius Napisano 25 Listopada Autor Zgłoś Napisano 25 Listopada 4 hours ago, yahu55 said: Dzięki za info. Wysłałem już do nich maila, ale napisałem tylko, że z "personal reasons" (nie wiedziałem, że trzeba jakoś szczegółowo uzasadniać - w wyznaczonym terminie będę po prostu służbowo za granicą). Co ciekawe już odpisali, że temat jest procesowany i nie dopytywali, ale zaznaczyli "If your case is eligible for rescheduling"... Sam już teraz nie wiem czy dzwonić/pisać i wyjaśniać szerzej jak się rzeczy mają? Nie, nie ma sensu. Dobry powod mialem namysli: warty ryzyka, nie to ze kogos w ambasadzie obchodzi dlaczego przekladasz interview. 4 hours ago, yahu55 said: No i co jeśli dostanę odpowiedź odmowną i będzie już po pierwotnym terminie interview? Nie sadze, zebys dostal odpowiedz odmowna. 1 Cytuj
Karo.Lina Napisano 26 Listopada Zgłoś Napisano 26 Listopada Witam. W tym roku zostałam wylosowana w loterii. Ale mam bardzo wysoki numer bo jest to 22xxx. Przez wszystkie ostatnie zawirowania w życiu dopiero wczoraj tj.25 listopad sprawdziłam wyniki loteri. Czy jest jeszcze jakikolwiek sens składać teraz ds260 z tak wysokim numerem czy swoją szanse na otrzymanie zielonej karty straciłam? Cytuj
Xarthisius Napisano 26 Listopada Autor Zgłoś Napisano 26 Listopada 5 hours ago, Karo.Lina said: Witam. W tym roku zostałam wylosowana w loterii. Ale mam bardzo wysoki numer bo jest to 22xxx. Przez wszystkie ostatnie zawirowania w życiu dopiero wczoraj tj.25 listopad sprawdziłam wyniki loteri. Czy jest jeszcze jakikolwiek sens składać teraz ds260 z tak wysokim numerem czy swoją szanse na otrzymanie zielonej karty straciłam? EU22k jest raczej "w srodku" stawki, niz bardzo wysoki. Tak, jest sens i nic nie stracilas. Cytuj
Amek Napisano 28 Listopada Zgłoś Napisano 28 Listopada (edytowane) Gratuluję wylosowania i życzę powodzenia Edytowane 28 Listopada przez Amek Cytuj
sobota Napisano 28 Listopada Zgłoś Napisano 28 Listopada (edytowane) Happy Thanksgiving! W dalszym ciągu nie dostałam 2NL.. Myślicie, że jest jeszcze szansa na rozmowę w styczniu? Mój numer to EU11xxx, jak tylko wyszedł Visa bulletin sprawdziłam z KCC czy przeprocesowali mój DS260 i odpisali, że ‘Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application’… chyba, że ambasada nie ma capacity.. Edytowane 28 Listopada przez sobota Cytuj
Xarthisius Napisano 28 Listopada Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada (edytowane) 3 hours ago, sobota said: Happy Thanksgiving! W dalszym ciągu nie dostałam 2NL.. Myślicie, że jest jeszcze szansa na rozmowę w styczniu? Mój numer to EU11xxx, jak tylko wyszedł Visa bulletin sprawdziłam z KCC czy przeprocesowali mój DS260 i odpisali, że ‘Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application’… chyba, że ambasada nie ma capacity.. Odpowiedz sugeruje, ze KCC nie przeprocesowalo Twojego ds260. Kiedy go wyslalas? Edytowane 28 Listopada przez Xarthisius Cytuj
sobota Napisano 28 Listopada Zgłoś Napisano 28 Listopada 2 minuty temu, Xarthisius napisał: Odpowiedz sugeruje, ze KCC nie przeprocesowalo Twojego ds260. Kiedy go wyslalas? Na początku lipca, bo w czerwcu byłam w Stanach i chciałam mieć w DS komplet informacji. Analizowałam też 1NL i tam jest: ‘Your case will not be scheduled for an interview appointment until a visa number is available and the principal applicant/selectee has submitted a complete and valid DS-260 application.’ - biorąc pod uwagę to co mi odpisali w mailu, to można by uznać, że jestem ready to be scheduled.. Cytuj
Xarthisius Napisano 28 Listopada Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada (edytowane) 1 hour ago, sobota said: Na początku lipca, bo w czerwcu byłam w Stanach i chciałam mieć w DS komplet informacji. Analizowałam też 1NL i tam jest: ‘Your case will not be scheduled for an interview appointment until a visa number is available and the principal applicant/selectee has submitted a complete and valid DS-260 application.’ - biorąc pod uwagę to co mi odpisali w mailu, to można by uznać, że jestem ready to be scheduled.. Nie przywiazywalbym uwagi do tresci tego maila. Szablony nie zmieniaja sie od lat, mimo faktu, ze pewne procedury juz nie istnieja... Tu masz liste: https://forum.usa.info.pl/topic/34726-dv-2024-wątek-dla-osób-które-wygrały-gc-i-mają-pytania/page/10/#findComment-336509 Dopiero 4. swiadczy o przeprocesowaniu, jezeli Twoj numer jest ponizej cutoffu. Mogli Ci po prostu wyslac zly szablon. Zdarza sie. Wyslij zapytanie jeszcze raz. Nie wiem tez, czy zaproszenia do WRW na styczen juz wyszly czy nie. Edytowane 28 Listopada przez Xarthisius Cytuj
sobota Napisano 28 Listopada Zgłoś Napisano 28 Listopada 5 minut temu, Xarthisius napisał: Nie przywiazywalbym uwagi do tresci tego maila. Szablony nie zmieniaja sie od lat, mimo faktu, ze pewne procedury juz nie istnieja... Tu masz liste: https://forum.usa.info.pl/topic/34726-dv-2024-wątek-dla-osób-które-wygrały-gc-i-mają-pytania/page/10/#findComment-336509 Dopiero 4. swiadczy o przeprocesowaniu, jezeli Twoj numer jest ponizej cutoffu. Mogli Ci po prostu wyslac zly szablon. Zdarza sie. Wyslij zapytanie jeszcze raz. Nie wiem tez, czy zaproszenia do WRW na styczen juz wyszly czy nie. Ok, dziekuje. Napisze jeszcze raz do KCC. W DV2020 faktycznie jasno i klarownie w mailu napisali, ze moje dokumenty sa przeprocesowane (wtedy jeszcze trzeba było wysyłać skany dokumentów) i jestem ready to be scheduled… ale wszyscy wiemy jak końcówka DV2020 się potoczyła.. Cytuj
pieczarr Napisano 29 Listopada Zgłoś Napisano 29 Listopada (edytowane) 22 godziny temu, sobota napisał: Happy Thanksgiving! W dalszym ciągu nie dostałam 2NL.. Myślicie, że jest jeszcze szansa na rozmowę w styczniu? Mój numer to EU11xxx, jak tylko wyszedł Visa bulletin sprawdziłam z KCC czy przeprocesowali mój DS260 i odpisali, że ‘Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application’… chyba, że ambasada nie ma capacity.. Hej, My mamy rozmowę w ostatnim możliwym dniu stycznia z nr 6*** więc podejrzewam że styczeń odpada :/ Edytowane 29 Listopada przez pieczarr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi