Xarthisius Napisano 5 Czerwca Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 1 hour ago, Domi94 said: Powiedzcie proszę, ile wcześniej dostaliście zaproszenie na rozmowę do ambasady? Czytałam gdzieś, że maila wysyłają 1-1,5 miesiąca przed planowanym terminem, czy to prawd? Miedzy 9-15 danego miesiaca jest publikowany biuletyn wizowy (VB) na "nastepny miesiac", ktory ma dwie sekcje: cutoff na "nastepny miesiac" i cutoff na "nastepny miesiac + 1". W okresie zaraz po publikacji VB, az do nastepnego VB sa wysylane zaproszenia na "nastepny miesiac + 1". Dla przykladu w ciagu najblizszych ~10 dni (a wiec w srodku czerwca) zostanie opublikowany VB na lipiec 2025, ktory bedzie mial cutoff na lipiec i sierpien. Po jego opublikowaniu, miedzy ~9-15 czerwca, a ~9-15 lipca, beda szly zaproszenia na sierpien. Cytuj
hawajskigosciuwa Napisano Poniedziałek o 20:33 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 20:33 EUROPA 22,000 NA SIERPIEŃ! 1 Cytuj
Xarthisius Napisano Poniedziałek o 20:34 Autor Zgłoś Napisano Poniedziałek o 20:34 Just now, hawajskigosciuwa said: EUROPA 22,000 NA SIERPIEŃ! Nice timing , ja dopiero wlazlem na forum 1 Cytuj
hawajskigosciuwa Napisano Poniedziałek o 20:37 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 20:37 1 minute ago, Xarthisius said: Nice timing , ja dopiero wlazlem na forum Już myślałem że się nie doczekam przez to jak wolno szedł progres. Teraz kolejne czekanie do sierpnia Cytuj
kaniakaniowski Napisano Wtorek o 07:30 Zgłoś Napisano Wtorek o 07:30 W dniu 5.06.2025 o 20:29, Xarthisius napisał: Miedzy 9-15 danego miesiaca jest publikowany biuletyn wizowy (VB) na "nastepny miesiac", ktory ma dwie sekcje: cutoff na "nastepny miesiac" i cutoff na "nastepny miesiac + 1". W okresie zaraz po publikacji VB, az do nastepnego VB sa wysylane zaproszenia na "nastepny miesiac + 1". Dla przykladu w ciagu najblizszych ~10 dni (a wiec w srodku czerwca) zostanie opublikowany VB na lipiec 2025, ktory bedzie mial cutoff na lipiec i sierpien. Po jego opublikowaniu, miedzy ~9-15 czerwca, a ~9-15 lipca, beda szly zaproszenia na sierpien. Czyli mając numer 191xx mogę się spodziewać już niedługo zaproszenia ? Cytuj
Domi94 Napisano Wtorek o 08:43 Zgłoś Napisano Wtorek o 08:43 W dniu 5.06.2025 o 20:29, Xarthisius napisał: Miedzy 9-15 danego miesiaca jest publikowany biuletyn wizowy (VB) na "nastepny miesiac", ktory ma dwie sekcje: cutoff na "nastepny miesiac" i cutoff na "nastepny miesiac + 1". W okresie zaraz po publikacji VB, az do nastepnego VB sa wysylane zaproszenia na "nastepny miesiac + 1". Dla przykladu w ciagu najblizszych ~10 dni (a wiec w srodku czerwca) zostanie opublikowany VB na lipiec 2025, ktory bedzie mial cutoff na lipiec i sierpien. Po jego opublikowaniu, miedzy ~9-15 czerwca, a ~9-15 lipca, beda szly zaproszenia na sierpien. Właśnie mam numer 18xxx wiec według tego powinnam już dostać zaproszenie przed tym nowym biuletynem, który właśnie wyszedł, ale niestety cisza. Widziałam też, że ludzie w poprzedniej loterii pisali, że dostawali na przykład zaproszenia 12 czerwca, z terminem na 21 sierpnia. Także chyba może się to różnie układać. Stąd moje pytanie, jak to wyglądało u Was w obecnej loterii, tak realnie. Cytuj
Domi94 Napisano Wtorek o 09:36 Zgłoś Napisano Wtorek o 09:36 A powiedzcie mi, bo zaczęłam się trochę niepokoić, że coś przegapiliśmy... https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html Na tej stronie widzę po wyfiltrowaniu Warszawy, że zaproszenia dla numerów 18xxx były wysyłane 19 maja? Czy coś źle rozumiem? Sprawdzaliśmy regularnie i nic nie przyszło. Status jest "ready" dla naszego numeru. Co to dokładnie znaczy? Cytuj
Xarthisius Napisano Wtorek o 11:17 Autor Zgłoś Napisano Wtorek o 11:17 (edytowane) 1 hour ago, Domi94 said: A powiedzcie mi, bo zaczęłam się trochę niepokoić, że coś przegapiliśmy... https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html Na tej stronie widzę po wyfiltrowaniu Warszawy, że zaproszenia dla numerów 18xxx były wysyłane 19 maja? Czy coś źle rozumiem? Sprawdzaliśmy regularnie i nic nie przyszło. Status jest "ready" dla naszego numeru. Co to dokładnie znaczy? Napisz mail do KCC ze Twoj case number jest Ready w CEAC, a nie otrzymalas zadnej informacji odnosnie interview. Od 3-4 tygodni maja usterke, ktora sprawia ze strona ESC sie nie odswieza I maile nie sa wysylane. Szablon masz tu: https://forum.usa.info.pl/topic/31855-dv-2022-wątek-dla-osób-które-wygrały-gc-i-mają-pytania/page/22/#findComment-315588 Tylko zmien subject. email to KCCDV@state.gov Edytowane Wtorek o 11:21 przez Xarthisius Cytuj
Xarthisius Napisano Wtorek o 11:23 Autor Zgłoś Napisano Wtorek o 11:23 3 hours ago, kaniakaniowski said: Czyli mając numer 191xx mogę się spodziewać już niedługo zaproszenia ? Tak. Sprawdzaj CEAC co jakiś czas. Jak case zmieni sie na in transit albo ready I nic nie przyjdzie na mail (I strona ESC sie nie odswiezy) patrz wyzej ^^ Cytuj
Domi94 Napisano Wtorek o 12:31 Zgłoś Napisano Wtorek o 12:31 Godzinę temu, Xarthisius napisał: Napisz mail do KCC ze Twoj case number jest Ready w CEAC, a nie otrzymalas zadnej informacji odnosnie interview. Od 3-4 tygodni maja usterke, ktora sprawia ze strona ESC sie nie odswieza I maile nie sa wysylane. Szablon masz tu: https://forum.usa.info.pl/topic/31855-dv-2022-wątek-dla-osób-które-wygrały-gc-i-mają-pytania/page/22/#findComment-315588 Tylko zmien subject. email to KCCDV@state.gov Niedobrze Bardzo dziękuję za pomoc i odpowiedź. Napisałam maila, czekamy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi