krychu280 Napisano 15 Lipca Zgłoś Napisano 15 Lipca 7 godzin temu, Xarthisius napisał: W DV tylko kolejne edycje. Dla wszystkich z numerem EU >= 23000 DV25 sie dzisiaj skonczyla Hejo, nie śledziłem poprzednich wątków. Ale to jakaś wyjątkowa sytuacja że jesteście zdziwieni że tylko 23k? można mniej więcej określić ile jest "dopisanych" osób przed moim numerem? Chodzi mi o to że ludzie dopisują innych członków rodziny i ta liczba (zielonych kart) się zmniejsza.. są gdzieś jakieś statystyki tych cutoffow i numerów które "dostaly zieloną"? Cytuj
hawajskigosciuwa Napisano 15 Lipca Zgłoś Napisano 15 Lipca 2 hours ago, krychu280 said: Hejo, nie śledziłem poprzednich wątków. Ale to jakaś wyjątkowa sytuacja że jesteście zdziwieni że tylko 23k? można mniej więcej określić ile jest "dopisanych" osób przed moim numerem? Chodzi mi o to że ludzie dopisują innych członków rodziny i ta liczba (zielonych kart) się zmniejsza.. są gdzieś jakieś statystyki tych cutoffow i numerów które "dostaly zieloną"? https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html xarthisius scrapuje dane z ceac i tu dumpuje Cytuj
kaniakaniowski Napisano 16 Lipca Zgłoś Napisano 16 Lipca To ja mam jeszcze pytanie jedno. Jak długo się czeka na paszport po wizycie w ambasadzie ? Wysyłają je od razu czy to jakiś dłuższy termin ? Cytuj
sobota Napisano 16 Lipca Zgłoś Napisano 16 Lipca 2 godziny temu, kaniakaniowski napisał: To ja mam jeszcze pytanie jedno. Jak długo się czeka na paszport po wizycie w ambasadzie ? Wysyłają je od razu czy to jakiś dłuższy termin ? Ja miałam rozmowę 24/02 a paszport z pakietem przyszedł 28/02 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 23 Lipca Autor Zgłoś Napisano 23 Lipca Wyglada na to, ze WRW wyslala dzis ostatnie zaproszenia na wrzesien. Doszli az do EU22985, wiec wszyscy ponizej cutoffu powinni sie zalapac. Jezeli ktos jeszcze czeka, niech sprawdzi ESC albo CEAC. Cytuj
yahu55 Napisano Poniedziałek o 19:31 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 19:31 (edytowane) On 6/19/2025 at 1:12 PM, kaniakaniowski said: Hej Pewnie te pytania już padły, ale byłbym wdzięczny za pomoc. Czy akt małżeństwa może być oryginalny czy trzeba wziąć świeży odpis zupełny z urzędu stanu cywilnego ? Czy jakieś tłumaczenia dokumentów muszą być robione ? Z góry dzięki Zobacz tez mój post tutaj (NB: oryginał aktu małżeństwa = oryginał odpisu ) Edytowane Poniedziałek o 19:34 przez yahu55 1 Cytuj
kaniakaniowski Napisano Poniedziałek o 20:56 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 20:56 Godzinę temu, yahu55 napisał: Zobacz tez mój post tutaj (NB: oryginał aktu małżeństwa = oryginał odpisu ) Hej. Ja już ten proces przechodziłem ale w ambasadzie USA w Londynie jak mnie firma ściągała na wizę pracowniczą. Tam niestety wszystkie dokumenty musiały mieć tłumaczenia itd. :-) Teraz mieszkamy w Polsce więcambasada w Warszawie. Wtedy mnie o wszystkich detalach informawał prawnika firmy i wszystko ogarniali. Ale to forum to jest złoto !!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi