Xarthisius Napisano 5 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2025 1 hour ago, Domi94 said: Powiedzcie proszę, ile wcześniej dostaliście zaproszenie na rozmowę do ambasady? Czytałam gdzieś, że maila wysyłają 1-1,5 miesiąca przed planowanym terminem, czy to prawd? Miedzy 9-15 danego miesiaca jest publikowany biuletyn wizowy (VB) na "nastepny miesiac", ktory ma dwie sekcje: cutoff na "nastepny miesiac" i cutoff na "nastepny miesiac + 1". W okresie zaraz po publikacji VB, az do nastepnego VB sa wysylane zaproszenia na "nastepny miesiac + 1". Dla przykladu w ciagu najblizszych ~10 dni (a wiec w srodku czerwca) zostanie opublikowany VB na lipiec 2025, ktory bedzie mial cutoff na lipiec i sierpien. Po jego opublikowaniu, miedzy ~9-15 czerwca, a ~9-15 lipca, beda szly zaproszenia na sierpien. Cytuj
hawajskigosciuwa Napisano 9 Czerwca 2025 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2025 EUROPA 22,000 NA SIERPIEŃ! 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 9 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2025 Just now, hawajskigosciuwa said: EUROPA 22,000 NA SIERPIEŃ! Nice timing , ja dopiero wlazlem na forum 1 Cytuj
hawajskigosciuwa Napisano 9 Czerwca 2025 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2025 1 minute ago, Xarthisius said: Nice timing , ja dopiero wlazlem na forum Już myślałem że się nie doczekam przez to jak wolno szedł progres. Teraz kolejne czekanie do sierpnia Cytuj
kaniakaniowski Napisano 10 Czerwca 2025 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2025 W dniu 5.06.2025 o 20:29, Xarthisius napisał: Miedzy 9-15 danego miesiaca jest publikowany biuletyn wizowy (VB) na "nastepny miesiac", ktory ma dwie sekcje: cutoff na "nastepny miesiac" i cutoff na "nastepny miesiac + 1". W okresie zaraz po publikacji VB, az do nastepnego VB sa wysylane zaproszenia na "nastepny miesiac + 1". Dla przykladu w ciagu najblizszych ~10 dni (a wiec w srodku czerwca) zostanie opublikowany VB na lipiec 2025, ktory bedzie mial cutoff na lipiec i sierpien. Po jego opublikowaniu, miedzy ~9-15 czerwca, a ~9-15 lipca, beda szly zaproszenia na sierpien. Czyli mając numer 191xx mogę się spodziewać już niedługo zaproszenia ? Cytuj
Domi94 Napisano 10 Czerwca 2025 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2025 W dniu 5.06.2025 o 20:29, Xarthisius napisał: Miedzy 9-15 danego miesiaca jest publikowany biuletyn wizowy (VB) na "nastepny miesiac", ktory ma dwie sekcje: cutoff na "nastepny miesiac" i cutoff na "nastepny miesiac + 1". W okresie zaraz po publikacji VB, az do nastepnego VB sa wysylane zaproszenia na "nastepny miesiac + 1". Dla przykladu w ciagu najblizszych ~10 dni (a wiec w srodku czerwca) zostanie opublikowany VB na lipiec 2025, ktory bedzie mial cutoff na lipiec i sierpien. Po jego opublikowaniu, miedzy ~9-15 czerwca, a ~9-15 lipca, beda szly zaproszenia na sierpien. Właśnie mam numer 18xxx wiec według tego powinnam już dostać zaproszenie przed tym nowym biuletynem, który właśnie wyszedł, ale niestety cisza. Widziałam też, że ludzie w poprzedniej loterii pisali, że dostawali na przykład zaproszenia 12 czerwca, z terminem na 21 sierpnia. Także chyba może się to różnie układać. Stąd moje pytanie, jak to wyglądało u Was w obecnej loterii, tak realnie. Cytuj
Domi94 Napisano 10 Czerwca 2025 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2025 A powiedzcie mi, bo zaczęłam się trochę niepokoić, że coś przegapiliśmy... https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html Na tej stronie widzę po wyfiltrowaniu Warszawy, że zaproszenia dla numerów 18xxx były wysyłane 19 maja? Czy coś źle rozumiem? Sprawdzaliśmy regularnie i nic nie przyszło. Status jest "ready" dla naszego numeru. Co to dokładnie znaczy? Cytuj
Xarthisius Napisano 10 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2025 (edytowane) 1 hour ago, Domi94 said: A powiedzcie mi, bo zaczęłam się trochę niepokoić, że coś przegapiliśmy... https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html Na tej stronie widzę po wyfiltrowaniu Warszawy, że zaproszenia dla numerów 18xxx były wysyłane 19 maja? Czy coś źle rozumiem? Sprawdzaliśmy regularnie i nic nie przyszło. Status jest "ready" dla naszego numeru. Co to dokładnie znaczy? Napisz mail do KCC ze Twoj case number jest Ready w CEAC, a nie otrzymalas zadnej informacji odnosnie interview. Od 3-4 tygodni maja usterke, ktora sprawia ze strona ESC sie nie odswieza I maile nie sa wysylane. Szablon masz tu: https://forum.usa.info.pl/topic/31855-dv-2022-wątek-dla-osób-które-wygrały-gc-i-mają-pytania/page/22/#findComment-315588 Tylko zmien subject. email to KCCDV@state.gov Edytowane 10 Czerwca 2025 przez Xarthisius Cytuj
Xarthisius Napisano 10 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2025 3 hours ago, kaniakaniowski said: Czyli mając numer 191xx mogę się spodziewać już niedługo zaproszenia ? Tak. Sprawdzaj CEAC co jakiś czas. Jak case zmieni sie na in transit albo ready I nic nie przyjdzie na mail (I strona ESC sie nie odswiezy) patrz wyzej ^^ Cytuj
Domi94 Napisano 10 Czerwca 2025 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2025 Godzinę temu, Xarthisius napisał: Napisz mail do KCC ze Twoj case number jest Ready w CEAC, a nie otrzymalas zadnej informacji odnosnie interview. Od 3-4 tygodni maja usterke, ktora sprawia ze strona ESC sie nie odswieza I maile nie sa wysylane. Szablon masz tu: https://forum.usa.info.pl/topic/31855-dv-2022-wątek-dla-osób-które-wygrały-gc-i-mają-pytania/page/22/#findComment-315588 Tylko zmien subject. email to KCCDV@state.gov Niedobrze Bardzo dziękuję za pomoc i odpowiedź. Napisałam maila, czekamy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi