Elisa111 Posted August 16, 2024 Report Posted August 16, 2024 Moja szkoła nie ma pojęcia jak to zrobić... Mówią, że nie mieli z czymś takim do czynienia. Mieszkam w USA, szkołę średnią skończyłam w Polsce. Chciałabym teraz rozpocząć naukę w collegu w USA, wymagany jest ode mnie transkrypt ocen ze szkoły średniej lub transkrypt GED. Jak mogę to załatwić? Quote
jabba1 Posted August 16, 2024 Report Posted August 16, 2024 Świadectwo nie jest równoznaczne z transkryptem? Quote
Roelka v.2 Posted August 16, 2024 Report Posted August 16, 2024 Nie. Przynajmniej w moim przypadku wymagali np. Liczbe godzin na przedmioty. Quote
mola Posted August 16, 2024 Report Posted August 16, 2024 (edited) Nie do końca jest równoważne. Lokalny dystrykt szkolny może nie wiedzieć jak wygląda polskie świadectwo, co tam jest napisane w obcym języku i jak to się przekłada na lokalny system. Dlatego wymagane są transkrypty, które tłumaczą nazwy przedmiotow, ile tam godzin czego było i jak się to tłumaczy na amerykański system ocenowy. Edited August 16, 2024 by mola Quote
Recommended Posts