damesa09 Napisano 9 Września Zgłoś Napisano 9 Września Dzień dobry pisze z zapytaniem, może ktoś miał podobny przypadek. Mąż skończył studia budowlane w USA, jednak coraz więcej myślimy aby to on zjechał do polski. Zatem czy orientujecie się, czy jego studia są akceptowane w polsce? Nigdzie nie mogę zbyt znaleźć informacji na ten temat. Cytuj
katlia Napisano 9 Września Zgłoś Napisano 9 Września Z tego co wiem, to nie jest takie proste pytanie - zalezy od typu studiow (i doswiadczenia.) Ja bym zaczela od kontaktowania sie z uczelniami/politechnikami aby najpierw sprawdzic kwestie nostryfikacji dyplomu. Chyba warto tez skontaktowac sie z duzymi firmami w Polsce - te krajowe i miedzynarodowe - jakie maja podejscie do amerykanskich absolwentow. Z tego co czytalam te miedzynarodowe sa bardziej flexible bo wiadomo, zatrudniaja najrozniejszych ludzi. Cytuj
mola Napisano 9 Września Zgłoś Napisano 9 Września Kwestie nostryfikacji dyplomu załatwia sie w Polsce przez Narodową Agencję Wymiany Akademickiej (NAWA). To jest podstawowy punkt kontaktu. https://nawa.gov.pl/uznawalnosc/podjecie-pracy-w-polsce/dyplom-z-panstwa-ue-oecd-lub-efta 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi