Iwomario Napisano 10 Września Zgłoś Napisano 10 Września Zakupiłam telefon w USA chce odzyskać tax, dostałam fakturę czy na tej podstawie mogę zwrócić Sowno zwrot podatku? Cytuj
mcpear Napisano 10 Września Zgłoś Napisano 10 Września A na jakiej podstawie chcesz ten podatek odzyskać? To jest podatek od sprzedaży. Czyli opodatkowana jest czynność sprzedaży. Skoro zaszła czynność należy się podatek. Chcesz zakwestionować, że sprzedaży nie było? To nie jest VAT (jak w Europie) i nie ma koncepcji zwrotu podatku dla wyjeżdżających za granicę. Nie słyszałem aby taka możliwość zwrotu istniała (google tak a propos też nie znajduje takich opcji) 1 Cytuj
andyopole Napisano 10 Września Zgłoś Napisano 10 Września Tak to nie działa jak zwrot VATu przy wywozie poza UE. Kilka razy przy zakupach w sąsiednim Waszyngtonie jako rezydent Oregonu płaciłem cenę z półki, bez podatku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi