bolo Napisano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2005 czy jest możliwość aby przyjeżdzając do stanów na wizę turystyczną złozyć podanie o otrzymanie obywatelstwa, nawet nie chodzi o to czy są szanse go otrzymanie, ale o samo złożenie podania o obywatelstwo
kubakj Napisano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2005 czy jest możliwość aby przyjeżdzając do stanów na wizę turystyczną złozyć podanie o otrzymanie obywatelstwa, nawet nie chodzi o to czy są szanse go otrzymanie, ale o samo złożenie podania o obywatelstwo Zlozyc podanie mozesz, ale one bedzie niepelne, bo nie masz zielonej karty, stracisz oplate za wniosek, a odpisza ci ze nie kwalifikujesz sie i zabiora ci turystyczna, za takie przekrety.
bolo Napisano 29 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2005 no dobra to ja mam jeszcze troche pytań, które może sie wydadza głupie(jestem kompletnie zielony): 1.to w takim razie czy przyjezdzajac do stanow na turystyczna moge zlozyc wniosek o zielona karte? czy zielona karta rowna sie legal resident? jakie musze formalnosci zrobic??powiem odrazu ze nie interesuje mnie czy zostanie to rozpatrzone pozytywnie, tylko czy dostanie potwierdzenia zlozenia takiego podania 2. czy zna ktos jakiegos Polaka lub osobę polskiego pochodzenia która służy w marines?? proszę o wyrozumiałość i liczę na odpowiedzi, pozdrawiam
Jackie Napisano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2005 czy przyjezdzajac do stanow na turystyczna moge zlozyc wniosek o zielona karte? czy zielona karta rowna sie legal resident? jakie musze formalnosci zrobic??powiem odrazu ze nie interesuje mnie czy zostanie to rozpatrzone pozytywnie, tylko czy dostanie potwierdzenia zlozenia takiego podania Przez takich jak co myślą i robią jak Ty, ludzie uprawnieni do otrzymania Zielonej Karty czekają dłużej na załatwienie formalności
kubakj Napisano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2005 no dobra to ja mam jeszcze troche pytań, które może sie wydadza głupie(jestem kompletnie zielony):1.to w takim razie czy przyjezdzajac do stanow na turystyczna moge zlozyc wniosek o zielona karte? czy zielona karta rowna sie legal resident? jakie musze formalnosci zrobic??powiem odrazu ze nie interesuje mnie czy zostanie to rozpatrzone pozytywnie, tylko czy dostanie potwierdzenia zlozenia takiego podania 2. czy zna ktos jakiegos Polaka lub osobę polskiego pochodzenia która służy w marines?? proszę o wyrozumiałość i liczę na odpowiedzi, pozdrawiam Zlozysz podanie, kase zabiora, wysla ci informacje, ze nie kwalifikujesz sie lub dolacz dokumenty potwierdzajace twoje roszczenia o GC.
bolo Napisano 29 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2005 sry jackie, ale każdy ma swoje plany, mi potrzebne jest do szcześcia potwierdzenie że złożylem papiery o legalnego residenta lub obywatelstwo, a jeśli się nie kwalifukuje to i tak nie narusze puli zielonych kart
Jackie Napisano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2005 sry jackie, ale każdy ma swoje plany, mi potrzebne jest do szcześcia potwierdzenie że złożylem papiery o legalnego residenta lub obywatelstwo A ja tak zapytam (jeśli wolno) - po co? Ot, ciekawa jestem
bolo Napisano 30 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2005 a to już jest tajemnica zawodowa 8) obiecuje ze za jakis czas powiem
kubakj Napisano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2005 sry jackie, ale każdy ma swoje plany, mi potrzebne jest do szcześcia potwierdzenie że złożylem papiery o legalnego residenta lub obywatelstwo, a jeśli się nie kwalifukuje to i tak nie narusze puli zielonych kart nie wysla ci zadnego potwierdzenia.
bolo Napisano 31 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2005 może potwierdzenia nie wyślą, ale podobno jak się składa to podanie osobiście to można na kopii tego podania otrzymać adnotacje że przyjęte do rozpatrzenia, ja się tylko zastanawiam czy ktos tak już kiedys robil i czy to jest rzeczywiście możliwe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.