Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, ostatnio rozmawiałem z pewną panią która może pomóc mi z wiza turystyczna... Mówiła że na tej wizie mogę pracować wiadomo nielegalnie a później po roku starać się o pozwolenie na pracę... Proszę o wypowiedzenie kogoś kto zna temat z praktycznej strony... Bo podobno dużo osób pracuje na wizie studenckiej 

Napisano

To pytasz o wize turystyczna czy studencka? Na wizie turystycznej nie można pracować i NIE ma żadnej możliwości otrzymania pozwolenia na prace. Więc ktoś cie oklamuje.

Na wizie studenckiej są bardzo ograniczone możliwości legalnej pracy- można pracować tylko pewna ilość godzin i tylko na terenie kampusu szkoły do której chodzisz.

• Upvote 1
Napisano
16 hours ago, krisu said:

Witam, ostatnio rozmawiałem z pewną panią która może pomóc mi z wiza turystyczna... Mówiła że na tej wizie mogę pracować wiadomo nielegalnie a później po roku starać się o pozwolenie na pracę... Proszę o wypowiedzenie kogoś kto zna temat z praktycznej strony... Bo podobno dużo osób pracuje na wizie studenckiej 

Bzdury.

• Upvote 1
Napisano
5 hours ago, krisu said:

Przepraszam chodziło mi o wizę studencka... 

Tak jak Roelka napisała, na wizie studenckiej masz bardzo ograniczona możliwość pracy. praktycznie tylko na kampusie danej szkoły i w ograniczonych godzinach. Wiec powiem tylko tyle, jak chcesz przyjechać tutaj na wizie studenckiej aby cos zarobić, to sobie odpuść ten plan. Plus musisz w jakiś sposób opłacić czesne, wiec tak prawdę mówiąc będziesz bardzie stratny. Moja koleżanka skończyła szkole w UK i dostała pełne scholarship na postgraduate study tutaj w USA. Pracowała na kampusie na wizie studenckiej, ale te zarobki można powiedzieć były na drobne wydatki. Ale jak masz pieniądze na czesne to staruj na wize studencka ale po to aby studiować, bo niestety dorobić się nie dorobisz na niej.

Napisano
26 minutes ago, krisu said:

No dobrze, a co z pozwoleniem na pracę... Jedni mówią że można po roku inni że nie można... W tym temacie jak to wygląda ???

Nie mozna. Jadac typowo na wizie turystycznej albo studenckiej nie masz zadnej drogi do otrzymania pozwolenia na prace.