Marcin_ Napisano 12 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2006 Widzę, że to pytanie powaliło najtęższe umysły na ty forum. Nikt nie wie ile treba mieć lat (minimum), żeby w Stanach wziąść ślub? (wiem, że poszczególne stany mają różne przepisy, ale chodzi mi o minimalny spośród wszystkich). Zadaje to pytane ponieważ mam nadzieję, że jest na tym forum ktoś kto się na tym zna, bo raz, że cieżko szukać samemu tego typu informacji, a dwa, że trochę głupio rozglądać się za informacjami dotyczącymi ślubu, gdy wokół siedzi mnóstwo ludzi i tylko zaglądają mi na monitor jak otwiera się jakaś ciekawa strona (jak np. USCIS). Z góry dziękuje za odpowiedź.
Jackie Napisano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2006 Widzę, że to pytanie powaliło najtęższe umysły na ty forum. Mnie też powala jak widzę że nie potrafisz korzystać z google http://www.coolnurse.com/marriage_laws.htm
Ania79 Napisano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2006 Marcin, Po pierwsze nie dostaniesz wizy K-1 (dla narzeczonych) jesli nie bedziesz mial dowodow na to ze znaliscie sie przed zareczynami. Musisz miec zdjecia! Nie mozesz powiedziec ze poznales kogos przez internet, nigdy na oczy nie widziales i planujesz sie z nia pobrac z milosci w ciagu 90 dni od przyjazdu do stanow. NIKT w to nie uwierzy!
Marcin_ Napisano 16 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2006 [Ania79] Dzięki za troskę, ale ja nie mam zamiaru ubiegać się o wizę K-1. Planuję wyjazd do Ameryki na program "Work & Travel".
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.