Xarthisius Napisano wczoraj o 18:18 Autor Zgłoś Napisano wczoraj o 18:18 37 minutes ago, AgataDomin said: DV26 Przeniose zatem nasza dyskusje do watku z DV26. Mozesz orientacyjnie powiedziec jaki masz numer? Cytuj
andyopole Napisano wczoraj o 20:51 Zgłoś Napisano wczoraj o 20:51 4 godziny temu, Xarthisius napisał: Nie, wpisuje sie wszystko od szkoly sredniej, po kolei. @andyopole nie konfunduj mi tu szczesliwych zwyciezcow ;P Parę siwych włosów extra tylko dodaje uroku. Dziewczyny tak mówią. Cytuj
aedaem2 Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu Witam zostałem wylosowany i podjąłem próbę wypełnienia ds260. Jednak jest masę pytań na które nie wiem jak odpowiedzieć np: 1.Kraje które odwiedzałem w ostatnich 5 latach? Czy mam wypisać wszystkie włącznie z tymi do których podróżowałem tylko na wakacje? 2.Czy muszę wymienić każdego swojego pracodawcę włącznie z adresami itd? 3.Czy uwzględniać pracę wykonywaną za granicą posiadają firmę w Polsce? 4.Czy muszę podawać adres zameldowania z Anglii sprzed 6 gdzie tylko wynajmowałem mieszkanie? 5.Jeśli popełnię błąd w jakiejś dacie to czy dyskwalifikuje mnie to do uzyskania wizy. 6.Ogólnie rzecz ujmując jeśli mój wniosek będzie zawierał jakiekolwiek błędy. To czy konsekwencją będzie odrzucenie wniosku i utrata szansy na wizę? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu Czytaj pytania dokładnie. Czyli np. Jeśli pytają o kraje w których byleś w przeciągu 5 lat ostatnich to wymieniasz wszystkie Kraje które odwiedzałeś w tym czasie nie ważne czy na wakacje czy do pracy. Jeśli pytają o pracodawców w okresie 5 lat, to wymieniasz wszystkich, etc. Jeśli popełnisz błąd w jakiejś dacie to nie będzie koniec świata... Cytuj
AgataDomin Napisano 11 godzin temu Zgłoś Napisano 11 godzin temu 16 godzin temu, Xarthisius napisał: Przeniose zatem nasza dyskusje do watku z DV26. Mozesz orientacyjnie powiedziec jaki masz numer? Niestety bardzo wysoki bo ponad 40K, ale mamy nadzieję! Chociaż na forum nie widziałam żeby ktokolwiek mówił o tak wysokich numerach. Jeszcze pytanie czy zdarzyło się, że ktoś zjawił się na ustalonym interview i nie dostał GC? (oczywiście nie będąc karanym i mając wszystkie dokumenty) Cytuj
Xarthisius Napisano 10 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 10 godzin temu (edytowane) 4 hours ago, aedaem2 said: 1.Kraje które odwiedzałem w ostatnich 5 latach? Czy mam wypisać wszystkie włącznie z tymi do których podróżowałem tylko na wakacje? 2.Czy muszę wymienić każdego swojego pracodawcę włącznie z adresami itd? 3.Czy uwzględniać pracę wykonywaną za granicą posiadają firmę w Polsce? 4.Czy muszę podawać adres zameldowania z Anglii sprzed 6 gdzie tylko wynajmowałem mieszkanie? 5.Jeśli popełnię błąd w jakiejś dacie to czy dyskwalifikuje mnie to do uzyskania wizy. 6.Ogólnie rzecz ujmując jeśli mój wniosek będzie zawierał jakiekolwiek błędy. To czy konsekwencją będzie odrzucenie wniosku i utrata szansy na wizę? Tak, wszystko. Tak. Tak. Tak, i uwaga: Pytanie jest o adres zamieszkania, a nie zameldowania. Jezeli w Polsce np. studiowales w innym miescie, to podajesz adres ze studiow itp. Nie. Wypelniasz wniosek na zasadzie best effort Zalezy co rozumiesz przez bledy. Jezeli pomylisz sie w numerze domu w ktorym mieszkales 10 lat temu, albo podasz zla date kiedy ukonczyles szkole to oczywiscie nie. Edytowane 9 godzin temu przez Xarthisius 1 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 10 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 10 godzin temu 28 minutes ago, AgataDomin said: Jeszcze pytanie czy zdarzyło się, że ktoś zjawił się na ustalonym interview i nie dostał GC? (oczywiście nie będąc karanym i mając wszystkie dokumenty) Najpierw odpowiem na to, bo prosciej :). Ogolnie tak, pewnie nie jeden raz. Lista rzeczy, ktore moga spowodowac odrzucenie petycji o zielona karte jest dosc dluga: https://fam.state.gov/fam/09FAM/09FAM030104.html (nie wszystko z tej listy dotyczy petycji z DV). W praktyce raczej nie pamietam, zeby ktos dostal niespodziewana odmowe, bo rozumiem ze o to pytasz. Zazwyczaj powod odmowy jest delikwentowi znany za nim pojdzie do ambasady, bo wie co zrobil. 28 minutes ago, AgataDomin said: Niestety bardzo wysoki bo ponad 40K, ale mamy nadzieję! Chociaż na forum nie widziałam żeby ktokolwiek mówił o tak wysokich numerach. Chwilowo ankieta wskazuje, ze jest to rzeczywiscie bardzo wysoki numer w tym roku. Dopoki jednak nie znamy przynajmniej calkowitej liczby wylosowanych nie mozna tego jednoznacznie stwierdzic. To nie jest tak, ze kazdy CN bedzie procesowany. Prawie polowa zostaje odrzucona na etapie selekcji zwyciezcow, czyli np. jezeli ktos ma numer 2026EU10 to nie znaczy ze wczesniej jest 9 numerow. Liczbe zwyciezcow poznamy ~15 lipca, badz ~15 sierpnia. To pozwoli przynajmniej szacowac. Dokladna informacje o ilosci rzeczywistych numerow i ich rozkladzie bedziemy znac dopiero 1 stycznia 2026. 2 Cytuj
aedaem2 Napisano 10 godzin temu Zgłoś Napisano 10 godzin temu Bardzo dziękuję za odpowiedź Błędy które mam na myśli to głównie daty. Kiedy gdzie byłem od kiedy do kiedy pracowałem. Dlatego o to pytam ponieważ nie posiadam umów z poprzedniej pracy jak również nie posiadam starych biletów lotniczych żeby sprawdzić te informację. Np pamiętam, że w 2016 pojechałem do Anglii ale nie pamiętam już od kiedy zacząłem pracę. Wiadomo że nie pomylę adresu znanego od 10 lat Cytuj
mr.stylo Napisano 5 godzin temu Zgłoś Napisano 5 godzin temu Wygrany z numerem 36XXX . Pierwszy wniosek i bah . Ogólnie jestem w szoku i dzięki temu forum dowiedziałem się o co w tym wszystkim chodzi i co dalej . Co śmieszniejsze na chwilę obecną nie mam nawet ważnego paszportu czy bez niego zabierać się za procedowanie w wiadomej aplikacji czy ogarnąć paszport dopiero ruszać z tematem. ? 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi