Natalia93 Napisano wczoraj o 13:57 Zgłoś Napisano wczoraj o 13:57 1 hour ago, mr.stylo said: Jakie są terminy badań - tj od zgłoszenia do wizyty . Co należy obecnie zabrać ze sobą na badania . Ja np robiłam w Warszawie- na zdjęcie klatki piersiowej i krew nie trzeba się umawiać, przychodzisz z paszportem, płacisz chyba 220 zł z tego co pamiętam i musisz mieć jedno zdjęcie paszportowe. Na badania wraz że szczepieniami już trzeba się umówić, mi się udało tego samego dnia i tam musisz podać swój numer sprawy, adres w Stanach i 3 zdjęcia paszportowe no i oczywiście książeczkę szczepień. Do Krakowa dzwoniłam i pytałam jak u nich wyglądają wizyty i tam lekarz jest co środę i dostępne terminy były w ciągu paru tygodni. Cytuj
franz_maurer Napisano 15 godzin temu Zgłoś Napisano 15 godzin temu 17 godzin temu, Natalia93 napisał: Ja np robiłam w Warszawie- na zdjęcie klatki piersiowej i krew nie trzeba się umawiać, przychodzisz z paszportem, płacisz chyba 220 zł z tego co pamiętam i musisz mieć jedno zdjęcie paszportowe. Na badania wraz że szczepieniami już trzeba się umówić, mi się udało tego samego dnia i tam musisz podać swój numer sprawy, adres w Stanach i 3 zdjęcia paszportowe no i oczywiście książeczkę szczepień. Do Krakowa dzwoniłam i pytałam jak u nich wyglądają wizyty i tam lekarz jest co środę i dostępne terminy były w ciągu paru tygodni. Skąd ludzie mają książeczkę szczepień najbardziej stresują mnie właśnie te badania, specjalnie trzeba przyjechać z 2 końca Polski do Warszawy i spróbować załatwic wszystko tego samego dnia. Cytuj
krychu280 Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu 36 minut temu, franz_maurer napisał: Skąd ludzie mają książeczkę szczepień najbardziej stresują mnie właśnie te badania, specjalnie trzeba przyjechać z 2 końca Polski do Warszawy i spróbować załatwic wszystko tego samego dnia. Ja bezpłatne wyciągnąłem od lekarza rodzinnego. Jak nie będziesz mieć, to lekarz będzie wiedział na co Cie zaszczepić i co pewnie miałeś już szczepione. Cytuj
aedaem2 Napisano 11 godzin temu Zgłoś Napisano 11 godzin temu Zawsze można przyjechać na dwa dni i załatwić na spokojnie. Książeczkę można uzyskać za darmo u lekarza rodzinnego. Cytuj
franz_maurer Napisano 7 godzin temu Zgłoś Napisano 7 godzin temu 3 godziny temu, aedaem2 napisał: Zawsze można przyjechać na dwa dni i załatwić na spokojnie. Książeczkę można uzyskać za darmo u lekarza rodzinnego. Problem taki że klinika zamknięta a mój lekarz rodzinny nie żyje, więc w sumie nie wiem gdzie są moje informacje. Więc mam nadzieję że lekarz będzie widział po roczniku jakie szczepionki potrzebuje Cytuj
andyopole Napisano 4 godziny temu Zgłoś Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, franz_maurer napisał: Problem taki że klinika zamknięta Zrób dobre rozeznanie. W momencie likwidacji powinni gdzieś przekazać archiwum. Cytuj
AAAaaaa Napisano 4 godziny temu Zgłoś Napisano 4 godziny temu Jak wygląda obecna sytuacja? mam interview w kwietniu - wizy są wydawane czy nie? Cytuj
maza Napisano 59 minut temu Zgłoś Napisano 59 minut temu 6 godzin temu, franz_maurer napisał: Problem taki że klinika zamknięta a mój lekarz rodzinny nie żyje, więc w sumie nie wiem gdzie są moje informacje. Więc mam nadzieję że lekarz będzie widział po roczniku jakie szczepionki potrzebuje Ja też myślałem że moja karta szczepień zaginęła, ale po konsultacji z przychodnią (tam jej nie mieli - może zależy od rocznika - ja '86) powiedzieli że karta szczepień w tamtych czasach była w szkole. Przeszukałem po raz wtóry dokładnie swoje archiwalne świadectwa i inne papiery i karta szczepień znalazła się obok świadectwa z technikum. Cytuj
maza Napisano 57 minut temu Zgłoś Napisano 57 minut temu 14 godzin temu, franz_maurer napisał: Skąd ludzie mają książeczkę szczepień najbardziej stresują mnie właśnie te badania, specjalnie trzeba przyjechać z 2 końca Polski do Warszawy i spróbować załatwic wszystko tego samego dnia. Nie ma problemu z załatwieniem wszystkiego w jeden dzień. My jechaliśmy z okolic Gdańska do Warszawy - wyjazd koło 4, a o 15 już byliśmy w drodze do domu. 4 osoby (2+2) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi