Kamilkamil1991 Napisano Poniedziałek o 05:21 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 05:21 Witam. mam pytanko kilkanaście lat temu byłem w USA chodziłem do szkoły byłem legalnie skończyłem high school i wróciłem do Polski. Będę się starał teraz o wizę b2 ponieważ chciałbym odwiedzić siostrę i chrześniaka i zwiedzić trochę USA. Myślicie że mam szanse dostać wizę? Prowadzę firmę budowlaną w Polsce zarabiam bardzo dobrze mam swój dom podpisane umowy ja budowy. Myślicie że mogę startować czy nie Cytuj
andyopole Napisano Poniedziałek o 05:44 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 05:44 Nie widzę żadnych przeciwwskazań. Wiza Ci jest niepotrzebna, wystarczy ESTA. Zrobisz to online. Cytuj
Kamilkamil Napisano 17 godzin temu Zgłoś Napisano 17 godzin temu Ale ja będę latał częściej więc wydaje mi się że wiza b2 jest lepsza. Sorki że z innego konta pisze ale zapomniałem hasła Cytuj
mcpear Napisano 17 godzin temu Zgłoś Napisano 17 godzin temu Chyba częstotliwość podróży nie powoduje, że ESTA jest gorsza - nie ma takiej korelacji. ESTA na 100% jest też tańsza $21/2 lata vs $185/10 lat (a od 1 października będzie to $435). Prośba o wizę B2 jeśli oficjalnie przysługuje ci ESTA może być potraktowane jako "red flag". Może oznaczać, że chcesz przebywać na terenie uSA dłużej niż 90 dni albo, że planujesz wlecieć na wizie B1/B2 i dokonać zmiany statusu na studencki aby wydłużyć pobyt na terenie USA relatywnie długo - co może świadczyć, że planujesz visa fraud. Cytuj
andyopole Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu 3 godziny temu, mcpear napisał: Może oznaczać, że chcesz przebywać na terenie uSA dłużej niż 90 dni A moze tam rusztowanie czeka i gumofilce na wymiar? Zartowalem Cytuj
Kamilkamil1991 Napisano 7 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 7 godzin temu 10 godzin temu, mcpear napisał: Chyba częstotliwość podróży nie powoduje, że ESTA jest gorsza - nie ma takiej korelacji. ESTA na 100% jest też tańsza $21/2 lata vs $185/10 lat (a od 1 października będzie to $435). Prośba o wizę B2 jeśli oficjalnie przysługuje ci ESTA może być potraktowane jako "red flag". Może oznaczać, że chcesz przebywać na terenie uSA dłużej niż 90 dni albo, że planujesz wlecieć na wizie B1/B2 i dokonać zmiany statusu na studencki aby wydłużyć pobyt na terenie USA relatywnie długo - co może świadczyć, że planujesz visa fraud. Będę zwiedzał USA i może faktycznie przedłużę sobie pobyt ale co w tym dziwnego stać mnie na to i chce zwiedzić jak najwięcej. Znajomy ma tą este i mówi że w życiu nie poleci już na tym do USA poważny biznesman który wiadomo że wróci do Polski a trzepaki go jak pachołka Cytuj
Kamilkamil1991 Napisano 7 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 7 godzin temu 7 godzin temu, andyopole napisał: A moze tam rusztowanie czeka i gumofilce na wymiar? Zartowalem Woowww popłakali sie ze śmiechu wszyscy zawsze znajdzie się jakiś polaczek z jego zajebistym żartem żenada Cytuj
andyopole Napisano 6 godzin temu Zgłoś Napisano 6 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Kamilkamil1991 napisał: Znajomy ma tą este i mówi że w życiu nie poleci już na tym do USA poważny biznesman który wiadomo że wróci do Polski a trzepaki go jak pachołka To się nazywa demokracja, wobec prawa wszyscy są równi. Już niejeden polski "gwiazdor" był obruszony ze go nie chcieli witać z kwiatami tylko grzebali w walizkach i zadawali dziwne pytania. edit: "trzepanie" jest dokładnie takie samo, czy to B2 czy ESTA. A już w obecnych warunkach gdy na granicy znajdą w telefonie coś negatywnego o Trumpie to żegnaj Hameryko. Posiadacze GC miewają problemy z wjazdem. Edytowane 6 godzin temu przez andyopole Cytuj
andyopole Napisano 6 godzin temu Zgłoś Napisano 6 godzin temu 59 minut temu, Kamilkamil1991 napisał: Woowww popłakali sie ze śmiechu wszyscy zawsze znajdzie się jakiś polaczek z jego zajebistym żartem żenada Już tu byli tacy "bizmesmemy" co im się 90 dniowy pobyt nie kalkulował i koniecznie chcieli zwiedzać Amerykę przez 6 m-cy bo zwrot z inwestycji w bilet na trasie Rzeszów- NYC był za mały. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi