tenpablo Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Witam wszystkich. Mam prośbę o pomoc. czy ktos móglby mi napisać co powinienem zrobić w sytuacji gdy w lipcu biorę ślub i jak najszybciej chcialbym wyjechać do stanów. Narzeczona ma obywatelstwo i mieszka tam juz 10 lat a ślub odbędzie się w polsce. jeśli znajdzie się ktoś chętny do pomocy, to z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich Link to comment Share on other sites More sharing options...
oollaam Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 czesc. na poczatek proponuje poczytac.... http://www.travel.state.gov/visa/immigrant...types_1315.html Was dotycza wizy dla spouse oczywiscie :-) pozdrawiam i powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybka Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Ja wlasnie bede przerabiac ten temat, bo jestesmy po slubie i maz bedzie skladal na mnie petycje I - 130. Jakie dokumenty sa potrzebne to napisane jest na stronach ambasady. To potrwa kilka miesiecy ale to podobno najszybszy sposob. Na poczatku lutego bedziemy w ambasadzie wiec wtedy bede wiedziala cos wiecej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Ja napisałam maila do ambasady pytaniem o czas oczekiwania na wizę imigracyjną. Wg. tego co odpisali jest to 2-3 miesiące, pod warunkiem że dokumentacja jest kompletna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskar05 Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 Ja skladalam petycje na meza w czerwcu i juz na lipiec mial interwiu ale niestety braklo jakiegos papierku wiedz sie nam przedluzylo..w sierpniu mielismy donies ten papierek i wszystko juz bylo niby uregulowane ale niestety konsul dal mojemu mezowi waiver+250$ do zaplaty. Minelo 6 miesiecy dostalismy odmowe waiver,mozemy sie odlowywac do 30 dni +387$..... Przed wizyta u konsula upewnij sie czy masz napewno wszystkie dokumenty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.