Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
15 godzin temu, Xarthisius napisał:

Dzis rano Red Eagle Law (Curtis Morrison) zlozyl pozew przeciwko DOS o nierozpisaniu DV-27: 

Dokument: https://drive.google.com/file/d/1hiPsPd0-plZUfbIQCnJSS3nLBYmGhZzP/view

zaciekawiłeś troche tym newsem, chociaż maleją szanse na loterie w tym roku bo już mamy koniec sierpnia. Nie wiem jak długo w USA trwają takie rozprawy i przydzielanie rozpraw. Ja sie rozglądam za sponsoringiem, jak będzie loteria to też wezmę udział..

• 2 tygodnie później...

Napisano

Czy w związku ze wspomnianym zarządzeniem nie powinna zostać ogłoszona DV2027? 
Widziałam, że DS pisał, że "za późno" ale w sumie - jest jeszcze cały wrzesień ;)
My już w trybie "dla sportu"

Napisano
2 hours ago, Halyna said:

Czy w związku ze wspomnianym zarządzeniem nie powinna zostać ogłoszona DV2027? 

Powinna, ale "nie maja Panskiego plaszcza..."

2 hours ago, Halyna said:

Widziałam, że DS pisał, że "za późno" ale w sumie - jest jeszcze cały wrzesień ;)
My już w trybie "dla sportu"

Wedle ich wlasnych przepisow nabor do nastepnej loterii powinnien zostac rozpisany przed koncem biezacego roku fiskalnego i trwac minimum 30 dni. Do konca tego FY zostalo juz tylko 29 dni...

Napisano

Xhandon said:

TRO zostało odrzucone, kolejny hearing 24.09. Game over

Na ten moment wygląda to faktycznie słabo, ale z „game over” poczekałbym jeszcze do oficjalnego komunikatu albo do tego hearingu. TRO to była ścieżka na szybkie, tymczasowe zatrzymanie sytuacji, więc odrzucenie mocno utrudnia sprawę, ale nie zawsze zamyka cały temat definitywnie.

Praktycznie rzecz biorąc: nie nastawiałbym się już na klasyczny październikowy start DV-2027, natomiast nadal warto śledzić travel.state.gov i samą sprawę sądową do 24.09. Jak coś ruszy albo pojawi się formalna informacja z DOS, wrzucajcie tutaj — będzie łatwiej oddzielić fakty od domysłów.