Skocz do zawartości

k1 a odmowa turystycznej

oollaam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich...

wiem ze moje pytanie moze wynikac z stresu bo za 2 dni mam rozmowe w ambasadzie o wize k1...

mam jednak jedna watpliwosc... w lipcu nie dostalam wizy turystycznej - chcialam tylko odwiedzic mojego narzeczonego ale pewnie oni sie bali ze wezmiemy wtedy slub, choc naprawde nie mielismy takich planow... czy moze miec to jakis wplyw na decyzje o przyznaniu mi k1... dodam ze na wniosku o turystyczna napisalam ze chce odwiedzic narzeczonego (moze to wlasnie byl blad...)

dzieki za wszelkie odp...

Napisano

hej

nie przejmuj sie, nie powinno to miec wplywu

ja przed K1 tez raz nie dostalam wizy

Twoja historia jest zgodna i prawdziwa, przynajmniej masz jeszcze jeden dowod potwiedzajacy ze masz narzeczonego w USA:)

nie stresuj, bedzie dobrze!!!

krysia

Napisano

Ola , nie przejmuj sie , ja mialam trzy odmowy wizy turystycznej (w ciagu trzech lat).Pisalam ci na priv, rozmowa o wize K1 to czysta formalnosc. Zadaja jedno standardowe pytanie, "czy kiedykolwiek bylas dluzej poza granicami Polski"

Trzymam kciuki,

Pozdrawiam

Izza

• 4 lata później...
Napisano

a to istotne? ja mam zamiar pewnego dnia starac sie o K1 , teraz mieszkam w Niemczech z chlopakiem ( 1 rok z nim, wczesniej bylam au pair 7 miesiecy), nie pracuje, ucze sie jezyka ... To mi moze zaszkodzic?

Napisano

a to zalezy za co nie dostalas tych wiz,czy wszystko w papierach bylo ok,....jak byl pobyt na au pair oraz jak beda Wasze papiery ,czy nie bedzie jakiegos ale do nich

Napisano

nie dostalam turys za male kontakty z polska ( no ale jak mam miec jakies wiezi, skoro tam nie mieszkam :/ )

Mam nadzieje ze z K1 juz bedzie ok , mieszkamy razem, mamy zdjecie razem z calego swiata , juz sie sporo uzbieralo ... no i planujemy tez wspolne konto w banku otworzyc niedlugo wiec mam nadzieje ze bedze dobrze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...