Jackie Napisano 5 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2006 znacie ta strone? kumpel mi ja wczoraj podeslal: http://republika.pl/chicago2001/odswie.htm lubie takie sarkastyczne podejscie do zycia :!: Znam
Jim Beam Napisano 5 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2006 hvps nie jedz, nie bedzie ci sie tam podobalo.
woj111 Napisano 6 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2006 . ...Pragne dokac ze czasami Polska a wlasciwie politycy czy urzednicy doprowadzaja mnie do szalu i daja wydawalo by sie wystarczajaco duzo powodow aby wyjechac ...? Większość przedmówców zajęło się realiami życia za oceanem , a może należałoby się zastanowić dlaczego od wielu lat ludzie mieszkający w kraju nad wisłą podejmują decyzję o emigracji? hvps przecież wyslałeś zgłoszenie do KCC, z ciekawości? Mówisz o dylematach 30 -latka, w moim przyprzdku to 40-latka, z dwójką dorastajacych dzieci, gdzie mój strat na nowej ziemni napewno będzie trudniejszy. Ja swoją decyzję podjąłem po wieloletnich kontaktach z takimi urzędami jak Urząd Skarbowy, ZUS itp, gdzie na porządku dziennym nie jestem postrzegany jako partner, tylko jako "oszust i złodziej" i natręt. Stwierdziłem,że nie ma sensu dalsze podnoszenie rękawicy , bo to przesłowiowa walka z wiatrakami.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.