goguś1 Napisano 27 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2006 Witam Mam prawo jazdy wydane w stanie ILL lecz ono straciło ważność w 1998 r. Teraz jadę do NJ (GC) i chcę sobie wyrobić w tym stanie prawo jazdy w związku z tym mam 2 pytania: 1. czy muszę zdawać od nowa testy i jazdę ? 2. Czy jest możliwość zdawania testów po polsku? a jeżeli tak gdzie mogę znaleźć pytania do testów. :roll: Dziękuje za odpowiedzi
kubakj Napisano 27 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2006 WitamMam prawo jazdy wydane w stanie ILL lecz ono straciło ważność w 1998 r. Teraz jadę do NJ (GC) i chcę sobie wyrobić w tym stanie prawo jazdy w związku z tym mam 2 pytania: 1. czy muszę zdawać od nowa testy i jazdę ? 2. Czy jest możliwość zdawania testów po polsku? a jeżeli tak gdzie mogę znaleźć pytania do testów. :roll: Dziękuje za odpowiedzi 1. TAK 2. TAK, w DMV NJ.
goguś1 Napisano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Napisano 2 Marca 2006 Dziękuje za odpowiedz, a nie znasz jakiegoś linku po polsku z pytaniami?
jaro.cracow Napisano 3 Marca 2006 Zgłoś Napisano 3 Marca 2006 Tutaj 'książka' w pdf z której należy się uczyć do testu (w języku angielskim i hiszpańskim) :arrow: http://www.state.nj.us/mvc/mvc_manual_fact.html Tutaj przykładowe testy (w języku angielskim) :arrow: http://www.state.nj.us/mvc/cit_permits/d_p...n_testing.html# Nie wydaje mi się żeby można gdzieś było dostać 'książkę' czy przykładowe pytania w naszym języku, chodź nie wykluczam tego. Gdyby ktoś coś wiedział na ten temat to niech się znami podzieli :wink: Pozdrawiam!
karina Napisano 3 Marca 2006 Zgłoś Napisano 3 Marca 2006 WitamMam prawo jazdy wydane w stanie ILL lecz ono straciło ważność w 1998 r. Teraz jadę do NJ (GC) i chcę sobie wyrobić w tym stanie prawo jazdy w związku z tym mam 2 pytania: 1. czy muszę zdawać od nowa testy i jazdę ? Z TEGO CO WIEM TO TYLKO ZDAJESZ TESTY (PRZYNAJMNIEJ JA TAK MIALAM) 2. Czy jest możliwość zdawania testów po polsku? a jeżeli tak gdzie mogę znaleźć pytania do testów. MOZNA ZDAWAC TESTY PO POLSKU :roll: Dziękuje za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.