jjmilena Napisano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2007 http://www.youtube.com/watch?v=6XWAOO5S6gk To jest link na ktorym zachecaja do wziecia udzialu w programie w&t Konsul ktory sie wypowiada jako pierwszy dal mi wize:) ten drugi nie dal mi za drugim razem
Ania1984 Napisano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2007 No to wlasnie ten drugi dal mi wize Wiec nie ma zadnej prawidlowosci co do dostawania wiz:)
edysia Napisano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2007 Hey ludziska ja tez dostalam wize na intera
seffi Napisano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2007 Gratuluje wszystkim, ktorzy ostatnio dostali wizy, to napawa optymizmem:) Ja niedawno dopiero znalazlam praktyki, a wiec jeszcze wszystkie formalnosci przede mna. Czytalam jednak posty osob, ktorym odmowiono i troche sie martwie, bo moja host firma jest bardzo mala. Moj szef zapewnial mnie, zebym sie nie martwila, gdyż oni mieli różnych studentów zagranicznych i nigdy nie dostali odmowy. No, ale wiecie, jak to z polskim konsulatem, nie ma reguł, a ja miałabym byc tam pierwsza Polka, ktora zatrudnili. Zaczynam sie juz stresowac tym wszystkim, zwlaszcza, ze firmie dlugo schodzi z moim training plan i formalnosci przeciagaja sie, a mi strasznie zalezy na tym, aby poleciec do Stanow w pazdzierniku. Czy uwazacie, ze powinnam odpuscic sobie ten internship poki co (i tak bylby krotki, bo wciaz mam studia) i bezpieczniej ubiegac sie juz teraz o wize turystyczna? Jak dlugo na taka wize sie czeka? I pytanie do tych, ktorzy dostali wize na int: jak duze byly Wasze firmy? Bo obawiam sie, ze dla konsulatu to b. wazne:/ Pzdr
Ania1984 Napisano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2007 Mnie konsul nie pytal o wielkosc firmy tylko czym sie ona zajmuje i co bede tam robile wiec na Twoim miejscu nie przejmowalabym sie jej wielkoscia! Grunt to dobry training plan-wtedy na pewno nie beda sie mieli do czego doczepic i to jak duza jest firma najprawdopodobniej nie bedzie ich interesowalo. Wiza turystyczna to ok 2 dni czekania na rozmowe od czasu telefonicznego umowienia sie i po tym ok 3-5 dni czekania na paszport juz z wiza jesli sie dostalo wiec w sumie jakis tydzien Powodzenia!
seffi Napisano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2007 Dzięki Ania1984 A czy z wiza J1 jest podobnie, jeśli chodzi o czas?
Ania1984 Napisano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2007 od czasu rozmowy w ambasadzie tak-rozmowe z konsulem mialam w czwartek a paszport z wiza przyszedl w poniedzialek. niestety zanim rozmowa w ambasadzie to musisz przejsc przez zmudna procedure zwiazana ze stworzeniem training planu, akceptacja ze strony sponsora, a potem wygenerowaniem przez Twojego sponsora Ds2019 co niestety troche trwa-u mnie liczylo sie w miesiacach, w sumie zajelo to ok 3 i pol miesiaca :/
edysia Napisano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2007 Ja lecie to californi:) juz w tym tyg!!! Bardzo sie ciesze, ze dostalam ta wize, bo Pani w okienku nie nalezala to najmilszych:/ Ale w sumuie to krotko mnie trzymala na rozmowie A ty Ania1984 gdzie lecisz?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.