Skocz do zawartości

wiza turystyczna dla żony, gdy mąż jest obywatelem USA ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam pytanie, jakie są szanse na wize turystyczną w przypadku gdy mój mąz jest obywatelem USA. Zależy mi na tym ze względu, że tutaj pracuje i mam jeszcze kilka spraw do załatwienia. Chce tylko spędzić z mężem 14 dni urlopu. Czy jest to możliwe. Czy jest to 100% odmowa wydania mi takiej wizy? Nie chce kłamać w zeznaniach, że mąż nie jest obywatelem to bez sensu. prosze o odpowiedź. Dziekuje.

Napisano
mam pytanie, jakie są szanse na wize turystyczną w przypadku gdy mój mąz jest obywatelem USA. Zależy mi na tym ze względu, że tutaj pracuje i mam jeszcze kilka spraw do załatwienia. Chce tylko spędzić z mężem 14 dni urlopu. Czy jest to możliwe. Czy jest to 100% odmowa wydania mi takiej wizy? Nie chce kłamać w zeznaniach, że mąż nie jest obywatelem to bez sensu. prosze o odpowiedź. Dziekuje.

Raczej nie dadza wizy, bo beda mogli myslec, ze chcesz tam zostac na stale. A czemu nie zalatwisz odrrazu wizy imigracyjnej?

Napisano

ale czy nie jest tak że jeśli twój mąż jest obywatlem USA to możesz bez problemu też ubiegać się o obywatelstwo? A jeżeli chodzi o wizę turystyczną to nie widze powodu dla którego mieliby odmówić... To że mąż jest obywatelem to moim zdaniem ogromny argument za a nie przeciw... No chyba że miałaś w przeszłości spore problemy z amerykańskim prawem.

Napisano

To jest argument PRZECIW, choć w pierwszej chwili trudno to zrozumieć :) Po prostu wjechanie na wizie turystycznej z zamiarem zostania na stałe jest wg. prawa przestępstwem imigracyjnym. Konsul będzie podejrzewał, że skoro mąż ma obywatelstwo amerykańskie, to żona planuje zostać w USA. A skoro tak planuje to nie powinna dostać wizy turystycznej, tylko starać się o imigracyjną.

Szanse na turystczną zawsze jakieś są, np. moja bratowa dostała promessę wizy turystycznej bez problemu, mój mąż również. Tyle że sytuacja była trochę inna, bo zarówno ja i mój brat mieszkaliśmy wówczas na stałe w Polsce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...