Skocz do zawartości

Bilety YTP

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pewnie, że trzeba dobrze poszukać. Sam nie zajmowałem się tym 1h tylko 2 min. wchodząc na pierwszą lepszą stronę z biletami.

loj, zabrzmialo jak krytyka mojej skromnej osoby - z powodu krytyki Twojej osoby :D

nie, nie, spoko - ja tez szukalem 2 minuty, a wynik mojego szukania nie odnosil sie do Twojego_postu, tylko po prostu do ostatniej ceny jaka zostala podana w tym watku.

czym ja mialbym sie tu 'jak zwykle' chwalic?

a stronka to orbitz.

nara, heh

ej, gdybym nie dał emotki, to wtedy brzmiałoby to jak poważna krytyka :lol: W gruncie rzeczy lubię Twoje sensowne i trafne wypowiedzi (tu bez emotki). Dzięki, sam się tą strona zainteresuję, bo wczesniej o niej nie słyszałem.

narta heh

• Odpowiedzi 420
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

lot do denver na 22.06 i powrot 16.10 liniami United za 3382.24

954$ = 2920zl (+koszt piwa dla znajomego za wypozyczenie karty); tez UA.

trzeba tylko dobrze poszukac.

nara' date=' heh[/quote']

Pewnie, że trzeba dobrze poszukać. Sam nie zajmowałem się tym 1h tylko 2 min. wchodząc na pierwszą lepszą stronę z biletami.

Wiem, heh, że jak zwykle chciałeś wpaść i się pochwalić, ale zrób coś proszę dla tej osoby i podaj namiary na stronę na której to znalazłeś. Ta osoba z pewnościa będzie Ci wdzięczna :wink:

Soki ze powtorzylem ale watek jest tak obszerny ze nie mialem sil czytac calosci. Wpisalem pierwsza strone z biletami i to jest wynik ktory sie pierwszy wyswietlil.

Co do ceny to warto troszke poszperwc bo np na stronie KLM moj bilet kosztuje 2100 a w rzeczywistosci zostal sprzedany za 1950. Wiec zawsze mozna zaoszczedzic.

Napisano
ej, gdybym nie dał emotki, to wtedy brzmiałoby to jak poważna krytyka :lol: W gruncie rzeczy lubię Twoje sensowne i trafne wypowiedzi (tu bez emotki).

gracias, dobry czlowieku.

Dzięki, sam się tą strona zainteresuję, bo wczesniej o niej nie słyszałem.

aaa.. to polecam, polecam. przede wszystkim nie sugerowac sie wynikami wyszukiwania z jednej strony/portalu sprzedajacego bilety. sprawdzic kilka, kilka razy. cena potrafi zmieniac sie z minuty na minute, bo to sie miejsce akurat zwolni, bo nowe polaczenie linia dorzuci; bo w samolocie linii realizujacych polaczenie, a 'wypozyczanym' innym liniom zwolni sie pula miejsc...

to co na expedii kosztuje 1200, w tej samej chwili na kayak'u kosztuje 1100, a na orbitz'ie 1300. a nastepnego dnia - odwrotnie :D

anyway - jesli ma sie mozliwosc zaplacenia karta - to zagraniczne strony to chyba najlepsze rozwiazanie. dosc powiedziec, ze kupowalem w ciagu ostatniego miesiaca 3 bilety do anchorage (wiec z punktu widzienia WAT - chyba najdalsze/najdrozsze polaczenia) i na polskich stronach liczono sobie od 4100zl w gore (nieeeebotyczna gore); a wlasnie na orbitz'ie zaplacilem za tikety srednio 980$. roznica kolosalna - wliczajac wspomniana juz oplate dodatkowa, w postaci piwa, za uzyczenie karty.

z minusow to problem gdy nie ma mozliwosci wystawienia tiketu elektronicznego oraz ... brak znizek studenckich...

nara, heh

Napisano
Co do ceny to warto troszke poszperwc bo np na stronie KLM moj bilet kosztuje 2100 a w rzeczywistosci zostal sprzedany za 1950. Wiec zawsze mozna zaoszczedzic.

06/22 - 10/16? dzis kupowany? looo.. to to juz jest cena w ogole nieprzywoicie niska. gratulowac.

ide na kolacje :D

nara, heh

Napisano

06/22 - 10/16? dzis kupowany? looo.. to to juz jest cena w ogole nieprzywoicie niska. gratulowac.

ide na kolacje :D

nara, heh

Dokladnie na 14.06 powrot na 12.10

Problem w tym za ja za niego place 2100 ale to lduga historia. A wiem ze moje piekne biuro za bilet placi 1950 bo bylo troszke perypeti po drodzie ( http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=5892 ) i troszke podrazylem temat gdzie i za ile kupuja a jak sie jest uprzejmym to wszystkiego sie dowiesz.

Niecale 200zl prowizji to jeszcze przelkne ale nie to co bylo na poczatku 1700zł.

Napisano
ja wybralam econowmy...nie wiem kiedy wracasz ale sprawdzilam twoj bilet (wybtralam wylot wawa - chicago 13 czerwiec powrot 30 wrzesien) i wyszlo 4,135

Cos tam chyba jednak zle wybierasz... Ja place troche ponad 3100...

Napisano

Ja odnonie swojego biletu za 3810 do Waszyngtonu poszłam do przewoznika i dostalm na pismie, ze bilet na identyczne polaczenie kosztuje 500 zl mniej, anizeli cena podawana przez YTP.

Napisalam w tej sprawie do p.Michala (przesylajac skan info od przewoznika) z prosba o wyjasnienie tej dziwnej sytuacji. Odpowiedzi oczywiscie nie uzyskalam. Poczekalam 2 dni i napisalam o mozliwosc zmiany tresci umowy, ze cche sama kupowac bilet. Wowaczas nastapil cud. Jak im dam zarobic 700 zl to oni laskawia pozwola mi zrobic co chce z biletem. Wczoraj kupilam bilet za 2050, czyli doliczajac te zlodziejskie 700 zl to i tak zyskalam na tej operacji ponad 1000zl.

Nie jestem zadowolona, ze musialam placic 400 zl dla zasady pezesa, ze chce na mnie zarobic, ale obawiam sie, ze inaczej moglabym jeszce wiecej stracic.

Zycze powodzenia wszystkim w walce biletowej.

Napisano
ja wybralam econowmy...nie wiem kiedy wracasz ale sprawdzilam twoj bilet (wybtralam wylot wawa - chicago 13 czerwiec powrot 30 wrzesien) i wyszlo 4,135

Cos tam chyba jednak zle wybierasz... Ja place troche ponad 3100...

no mozliwe ze cos zle wybralam, aczkolwiek po prostu mamy dowody na to jak wala z nami w **************...szkoda gadac...ja nigdy wiecej na pewno nie skorzystam z uslug tego biura, plakaty bede niszczyc, a kazdemu komu wpadnie do glowy glupi pomysl wyjazdu z ich firma bede bardzo bardzo odradzac....

Napisano

Ja też zgodziłem się na to 700 zł, aby mieć z nimi nareszcie spokój. Mam nadzieje, że dzisiaj dostane odpowiedź i się uwolnie od YTP.

Mam jeszcze pytanie: Jaką trzeba mieć kartę, aby kupić bilet przez Orbitz, albo 1800CheapSeats:?: :?:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...