Skocz do zawartości

Bilety YTP

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wow

No to chyba dalas im niezle popalic jesli chce ci zwracac wszystko. Jesli bys sie na to zdecydowala to wez od niego na pismie ze wszystko ci zwroci bo sciagnie ci kase za zerwanie umowy !

e tam.....po prostu napisalam ze sprawa zatacza coraz szersze kregi....napisalam o gazetach - ze wiele jest juz zaintesowanych tym tematem..i w ogole juz ruszaja,, np w toruniu, zbiorowe pozwy...bo np umowa zawarta w zlej wierze ( a powiedzmy sobie szczerze - od poczatku chcieli nas naciagnac - wiedzieli ze sa tansze bilety a kupuja u najdrozszych przewoznikow i to przez jakas [czyt swoaja wlasna ] agencje ktor dodatkow nalicza prowicje ) jak najbardziej podlega uniewaznienieniu - a reszta tej umowy jest raczej nie do tkniecia...niestety....

• Odpowiedzi 420
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
wow

- a reszta tej umowy jest raczej nie do tkniecia...niestety....

nie ma umowy nie do tkniecia.... jest tyle urzedow ze do wszystkiego mozna sie czepnac.. od PIP, przez UOKiK az po US. Tylko trzeba samemu poczytac, poszukac i pomyslec.

Napisano
wow

- a reszta tej umowy jest raczej nie do tkniecia...niestety....

nie ma umowy nie do tkniecia.... jest tyle urzedow ze do wszystkiego mozna sie czepnac.. od PIP, przez UOKiK az po US. Tylko trzeba samemu poczytac, poszukac i pomyslec.

no ale trzeba sie troche na tym znac...ja w sumie bylam nawet z toba umowa u prawnika( wlasciwie u mamy przyjaciolk- jest prawnikiem ale nie pracuje w zawodzie wiec moze nie wszystko wiedziec) to dostalam z[beeep]y ze w ogole taki cyrograf podpisalam...

niestety- duzo tu mojej winy - trzeba przeczytac takie [beeep] z 10 albo i 100 razy zanim sie popisze....

Napisano

Ja niestety rowniez mam problem z biletem YTP, i teraz wlasnie jestem w srodku tego problemu. Ja moze podziele sie taka uwaga zeby wszyscy zanim cos podpisza to najpierw przeczytali co podpisuja. Juz nie bede w tym momencie wspominal o umowie YTP napisanej w taki sposo ze praktycznie oni za nic nie sa odpowiedzialni, od wszystkiego umywaja rece itd YTP.

Polecam rowniez przed zakupem biletu samodzielnie zapoznac sie z regulaminem strony z ktorej to kupujecie, sa tam dosc CIEKAWE fragmenty np:

"WWW.AERO.PL zastrzega, że korzystanie z Systemu odbywa się wyłącznie na koszt i ryzyko Użytkownika. Nie udziela również żadnej gwarancji, że korzystanie to przebiegało będzie bez usterek, wad, przerw czy braku możliwości połączenia z Systemem i co do tego, że rezultat poszukiwań w Internecie sprosta oczekiwaniom Użytkownika co do merytorycznej zawartości, dokładności czy przydatności uzyskanych informacji."

"Onet.pl i SONATA nie ponosi odpowiedzialności za zmiany w statusie rezerwacji lub za anulowanie rezerwacji przez linie lotnicze w rezerwacjach dokonanych przez Użytkowników za pośrednictwem serwisu OnetSamoloty."

"A1R nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji gdy dane będące wynikiem Państwa poszukiwań okażą się niedokładne, niekompletne, czy nie w pełni odpowiadające Państwa potrzebom."

"eSKY Sp. z o.o. zastrzega, że korzystanie z Systemu odbywa się wyłącznie na koszt i ryzyko Użytkownika. Nie udziela również żadnej gwarancji, że korzystanie to przebiegało będzie bez usterek, wad, przerw czy braku możliwości połączenia z Systemem i co do tego, że rezultat poszukiwań w Internecie sprosta oczekiwaniom Użytkownika co do merytorycznej zawartości, dokładności czy przydatności uzyskanych informacji."

Czyli po prostu od wszystkiego wszyscy uwywaja rece, jak cos sie okaze nie tak, to nikt was nie zna itd.

Napisano

Ale jest inna sprawa- jak ktos chce wyjechac na work and travel, to ktoras umowe musi podpisac. A podejrzewam ze jednak wszystkie sa podobne. Nie wiem, czy biura bylyby chetne, zeby dac egzemplarz umowy do domu, gdzie moznaby sobie spokojnie wszystkie porownac przed podpisaniem.

Napisano

Sluchajcie...nie wiem jak tam wasza wojan z YTP , ale ja na wszelki wypadek zarezerowalam sobie dzis w SAS'ie w gdansku bilet na 21 czerwca do waszynngtonu (za 25100 ta rezerwacja jest oczywiscie nieodplatna i jesta wazna 3 dni....

tak wiec polecam tez tak zrobic i dalej wlaczyc z YTP, moze w koncu kupia nam faktycznie "najtansze w danej chwili polaczenia" tak jak mi tlumaczyl te holendarne ceny biletow pan michal....

no prosze, ajdenak nawet teraz mozna znalezc duzo lepsze oferty...

Napisano
Ale jest inna sprawa- jak ktos chce wyjechac na work and travel, to ktoras umowe musi podpisac. A podejrzewam ze jednak wszystkie sa podobne. Nie wiem, czy biura bylyby chetne, zeby dac egzemplarz umowy do domu, gdzie moznaby sobie spokojnie wszystkie porownac przed podpisaniem.

sa na rynku biura, z ktorych stron mozna nieodplatnie (czy bez zadnych innych zobowiazan) pobrac umowy, zapoznac sie z nimi a dopiero pozniej aplikowac/podpisywac.

nara, heh

Napisano
Sluchajcie...nie wiem jak tam wasza wojan z YTP , ale ja na wszelki wypadek zarezerowalam sobie dzis w SAS'ie w gdansku bilet na 21 czerwca do waszynngtonu (za 25100 ta rezerwacja jest oczywiscie nieodplatna i jesta wazna 3 dni....

tak wiec polecam tez tak zrobic i dalej wlaczyc z YTP, moze w koncu kupia nam faktycznie "najtansze w danej chwili polaczenia" tak jak mi tlumaczyl te holendarne ceny biletow pan michal....

no 25100 to masakrycznie drogo, hehehe. Wiem wiem, chodzilo o 2510 :D

Pozdrawiam - aha i to wcale nie jest tanio bo ja wczoraj kupilam siostrze bilet do waszyngtonu za 2180 na 18 czerwca :lol:

Pozdrawiam i zycze wygranej walki z YTP

Napisano

no 25100 to masakrycznie drogo, hehehe. Wiem wiem, chodzilo o 2510 :D

Pozdrawiam - aha i to wcale nie jest tanio bo ja wczoraj kupilam siostrze bilet do waszyngtonu za 2180 na 18 czerwca :lol:

Pozdrawiam i zycze wygranej walki z YTP

no a zdradz jeszcze tajemnice gdzie ten twopj bilet zostal zakupiony??

wiesz...teraz to juz mi nie robi akutar taka roznica ale dobrze wiedziec gdzie bedzie jeszcze taniej...z gory thx za inf

Napisano

plis- wiem co to jest wyszyszukiwarka ale kto moze niech podaje nr na dobre stronki z tanim biletami!!!!!

dziekuje wszytskim z gory ogromnie!!!!!!!!!!!

:D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...