Skocz do zawartości

zaświadczenie o stanie wolnym - PORADZCIE!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To sie pospieszyli.  :lol:  Mnie powiedziano w sadzie w Krakowie, ze to zajmie pare miesiecy. Ale albo mialam pecha i trafilam na niekompetentna osobe albo pracowite myszki sa tam niezbyt szybkie.  :wink:

Załatwianie spraw sądowych w Krakowie trwa wyjątkowo długo. Inne miasta są pod względem o wiele szybsze.

• Odpowiedzi 30
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
na K1 to ona moglaby wziac slub latem, tyle ze 2007 lub 2008 r. przeciez zalatwianie tego strasznie dlugo trwa ( zaleznie od stanu ).

Wcale nie trwa tak dlugo, ja dostalam K1 po 3 miesiacach od zlozenia petycji (Vermont). Cala procedura nie powinna zajac dluzej niz 6 miesiecy, oczywiscie jezeli dokumenty sie nie zgubia, (z tym roznie bywa) i wszystkie dokumenty wypelni sie poprawnie.

Napisano

Moze ktos z Was zna odpowiedz na moje pytanie. My wzielismy slub w USA (maz jest Amerykaninem) i zamierzamy wziasc slub koscielny w Polsce, czy wiecie jakie dokumenty sa wymagane i ile trwa zalatwianie wszystkiego? Maz jest tego samego wyznania, ale nie ma nauk przedmalzenskich. Czy komus udalo sie to obejsc? Przeciez on i tak nic nie zrozumie z tych nauk :oops: !

Napisano

minia jesli jest tego samego wyznania to niech wezmie Twoj Maz pismo od swojego proboszcza i powinno byc ok ,druga sprawa niech rodzina porozmawia z ksiedzem co bedzie jeszcze potrzebne.

KB to zalezy od Parafii :lol:

Napisano

Dzieki dziewczyny. Rozmawialam w tamtym roku z ksiedzem i najbardziej przeraza mnie mysl, ze musimy przyjechac nie pozniej niz 3 miesiace przed slubem w celu podpisania dokumentow w kosciele.

Napisano
To zalezy od kosciola. W niektorych godza sie, zeby jedna osoba przeszla nauki.

To musiala byc jakas wyjatkowo tolerancyjna parafia :shock:

Moj narzeczony musi zrobic te nauki mimo ze nie ma go w Polsce - ma zrobic je w USA, i mimo ze nie jest katolikiem!!!

Co do rozprawy sadowej, to znajomy sedzia z sadu rodzinnego powiedzial mi ze potrzebne sa dwie rozprawy a wyrok uprawomacnia sie po 2 tyg. Moze byc reprezentowany w sadzie przez prawnika ale na jednej rozprawie musi byc osobiscie. To jak to w koncu jest?

:?: I jeszcze pytanie z innej beczki: polecacie w Warszwie jakis sklep z sukniami slubnymi? Najlepiej taki gdzie jest mozliwosc pozniejszego zwrotu zakupionej sukni i PRZEDE WSZYSTKIM gdzie nie czeka sie 3 miesiace na uszycie!!!

Napisano
Moj narzeczony musi zrobic te nauki mimo ze nie ma go w Polsce - ma zrobic je w USA, i mimo ze nie jest katolikiem!!!

W takim razie nie rozumiem dlaczego bierzecie ślub kościelny. Żebyś mogła się ubrać w białą suknię???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...