Callan Napisano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2006 Brat cioteczny otrzymał propozycje pracy w irlandii ... firma załątwiłą mu pracę, mieszkanie itd. Nie miał tam źle ... po powrocie do domu zaczął mieć tłumy ludzi którzy chcieli żeby im załatwił pracę za granicą pojawiło sie mnóstwo kolegów niektórych od lat nie widział, hehe wiecie o co mi chodzi. Ach ci przyjaciele W pewnym momencie nawet juz nie mówił kiedy wraca, żeby mieć święty spokój. Czy ktoś z forumowiczów miał podobny przypadek no i jak se radził w takich sytaucjach
maciopa Napisano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2006 Tak. Typowo polskie. Pojawiają się "znajomi" których się nie widziało masę czasu, a jeśli jeszcze "nie daj Boże" jesteś kierownikiem w jakimś przedsiębiorstwie/sklepie/hotelu to masz przechlapane. Zmieniasz numer telefonu i zastrzegasz że ma być zastrzeżony. Cerber - żona/mama/tata/siostra/kochanka - informują natrętów, że Ciebie NIE MA w kraju, właśnie wyjechałeś i nie pozwoliłeś na przekazywanie swojego numeru telefonu/danych adresowych bez Twojej zgody. Od biedy możesz kupić prepaida za 5 zł - nagrać swoje powitanie na skrzynkę głosową i o nim zapomnieć a numer ten awaryjnie w/w Cerber będzie podawał bardzo natrętnym natrętom.
ketrab Napisano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2006 Ale co zrobic? Kazdy chce stad uciec i ratuje sie jak moze i kim moze...
sly6 Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 ketrab jedyna rada to niech sie ten Ktos nauczy jezyka lub tez pozna podstawy inaczej bedzie ciezko tej osobie zagranica.
ketrab Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 No oczywiscie, ja nie mowie ze ma siedziec na tylku i liczyc tylko na pomoc innych Ale jak juz ktos umie jezyk to czasem potrzebuje czyjejs pomocy.
Callan Napisano 29 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 mi pomoga kolezanka to duzy + a powiedzcie mi, załóżmy że człowiek pojedzie wszystko łądnie pięknie i dostanie pracę akurat kumpela powiedziała że by mi w tym pomogła czy istnieje możliwość zostania tam legalnie i pracowania. Wiadomo ze jak ktos zostanie nielegalnie i powróci nie bedzie miał z powrotem wstępu Więc czy istnieje jakis sposób ?
sly6 Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Callan o 1 sposobie Ci powiem,slub z obywatelka
Callan Napisano 30 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2006 hehe już był taki topic na forum ciekawa sprawa, w sumie można ochajtać sie z jakaś meksykanką tam muchos gracias senior :oops:
creck Napisano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2006 jak by tak mozna bylo zrobic, to nawet chwili bym sie nie zastanawial wiecie moze czy bedzie jeszcze losowanie GC, bo rozne ploty chodza ze juz ma nie byc sly6 gdzie studijesz w lbn?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.