STMan Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 A i jeszcze jedno: Niedawno byl topic o "glupich anglikach", mowi sie o "polaczkach" i notorycznie poruszany jest temat "brudnych meksykow" Dlaczego wtedy nikt nie protestowal??
KB Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 Ciekawie sformulowany temat? A jak Wam sie podoba inny : Glupota i zapatrzenie w siebie Polakow. Nadal ciekawie sformulowany? I nie widzicie roznicy miedzy tym a np "Z jakimi przejawami niewiedzy sie spotkaliscie"? Jest roznica miedzy pietnowaniem ludzi jako glupich a wychwytywanie glupich zachowan.
monroe Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 Ciekawie sformulowany temat? A jak Wam sie podoba inny : Glupota i zapatrzenie w siebie Polakow. Nadal ciekawie sformulowany? I nie widzicie roznicy miedzy tym a np "Z jakimi przejawami niewiedzy sie spotkaliscie"? Jest roznica miedzy pietnowaniem ludzi jako glupich a wychwytywanie glupich zachowan. Najpierw czytaj dokładniej, potem się wypowiadaj, proszę. Napisałem też' date=' że [b']temat nie jest- to z mojego postu wyżej do którego zapewne Twoje pretensje.
bumtarara Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 temat jak najbardziej OK tylko to nie jest głupota tylko niewiedza amerykanow co u nas takze sie zdarza ja się spotkałem z tym że niektórzy myśleli o Polsce jako jednej z byłych republik radzieckich i że u nas mówi się po rosyjsku niektórzy teżnie wiedza gdzie Polska lezy na mapie pyt: które dziecko jest mądrzejsze: polskie które wie gdzie jest Ameryka(usa) czy amerykańskie które nie wie gdzie jest Polska :?:
JacekN Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 W Kanadzie mamy czesto bardzo razace przypadki. Rzad Kanady wprowadzil nawet przepis, zeby w szkolach wprowadzac przedmioty spoza studiowanej dziedziny (tzw. electives), ktore pomoga poszerzac horyzonty rodzonych Kanadyjczykow. Pamietam taki dzien, kiedy profesor przyniosl kopie sredniowiecznego obrazu i zapytal dlaczego Swiety przedstawiony na tym obrazie jest o wiele wiekszy od konia. To pytanie spowodowalo taka konsternacje, ze sam nie wiedzialem co robic. Problemem nie do rozwiazania bylo tez wskazanie Ottawy na mapie. Ale chyba najbardziej ciekawy jest fakt, ze wiekszosc rodzonych Kanadyjczykow nie ma pojecia kto jest glowa panstwa.
ana Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 niech kazdy napisze z jaka glupota sie spotkal:) Ja spotykam się codziennie z głupotą Polaków, w urzędach, sklepach i na ulicy. Czemu nie porozmawiacie o tym???
JacekN Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 Moze dlatego, ze to by byl temat rzeka, a nic nowego by nikomu nie mowil. Wiec kto by czytal?
KB Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 Monroe, sorry to nie bylo do Ciebie, tylko do tych co okreslili to jako ciekawy temat. Rzeczywiscie wygladalo jak do Ciebie. :oops:
monroe Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 Monroe, sorry to nie bylo do Ciebie, tylko do tych co okreslili to jako ciekawy temat. Rzeczywiscie wygladalo jak do Ciebie. :oops: Spoko, wybaczam :wink: Postawisz flaszkę i zapomnimy o całej sprawie :twisted:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.