Skocz do zawartości

iPod

baller

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie troszke dziwne nie zbyt moze do USA hehe.. Ale wiecie ze wyszly w USA iPody fajne odtwarzacze i wogole. Ja wlasnie chcialabym zakupic jeden znich chodzi mi glowie o iPod with VIDEO w stanach nawet nie tak strasznie drogo kosztuje. Wiec pytanie jest jak to bedzie zakupie w USA przywiaze do Polski jak to sie laduje to chyba nie jest na baterie paluszki hehe czy jak sorrka ale ja zielona jestem jak narazie a bardzo mi sie podoba to cacko :D I wogole co myslicie o iPod'ach warto kupic. Moze ktos z Was jest juz posiadaczem tego wynalazku lol wiec prosze o opinie :lol:

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Pytanie troszke dziwne nie zbyt moze do USA hehe.. Ale wiecie ze wyszly w USA iPody fajne odtwarzacze i wogole. Ja wlasnie chcialabym zakupic jeden znich chodzi mi glowie o iPod with VIDEO w stanach nawet nie tak strasznie drogo kosztuje. Wiec pytanie jest jak to bedzie zakupie w USA przywiaze do Polski jak to sie laduje to chyba nie jest na baterie paluszki hehe czy jak sorrka ale ja zielona jestem jak narazie a bardzo mi sie podoba to cacko :D I wogole co myslicie o iPod'ach warto kupic. Moze ktos z Was jest juz posiadaczem tego wynalazku lol wiec prosze o opinie :lol:

Przez USB ładujesz, a jak nie masz kompa lub innego urzadzenia z usb, to mozesz kupic odpowiednie akcesorie Apple'a, ktore jest konwerterem z usb do gniazdka elektrycznego, ale jak nie masz kompa, to jak bedziesz piosenki na ipoda wkladac??

Napisano

to coś takiego jak telefon komórkowy - własna bateria, jak się rozładuje to ładujesz za pomocą specjalnej ładowarki.

a co co cen to też przyłączam się do pytania bo też chciałbym coś takiego przywieść :D myślałem o odtwarzaczu Creativa z 3,5" wyświetlaczem, orientuje się ktoś w cenach?

Napisano

iPody sa super

ja mam tylko shuffle ale facet ma tego najlepszego.

iPoda podlaczasz kabelkiem do USB i tak sie laduje a w tym samym czasie aktualizuje liste plikow z iTunes. ladowac mozesz rowniez jesli dokupisz sobie stacje z glosnikami, takie nie z Apple nie sa drogie a duzo latwiej sie w domu/pracy oglada i slucha plus rownoczesnie laduje baterie.

Ja uzywam glownie dla Podcastow, sa za darmo i mozna sobie w drodze do pracy angielski podszlifowac, mozna rowniez na za darmo filmiki sciagac np happytreefriends :D albo wiadomosci.

krysia

Napisano

Ladujesz przez komputer via USB 2.0. Jak masz starszy komputer, to moga byc problemy z ladowaniem, ale transferowac pliki bedziesz mogl dalej. Jak chcesz ladowac bez komputera to musisz kupic USB power adapter za $29.99 oraz komplet wtyczek za $39.99 (zeby moc ladowac w Polsce). Mozesz to wszystko kupic w sklepach Apple, lub w sklepach z eletronika.

Napisano

Wśród ludzi bardziej obeznanych z dźwiękami iPod'y nie są uważane za dobre rozwiązanie. Ponoć o wiele lepsze są odtwarzacze mp3 (z mozliwością video) iRivery czy nawet Samsungi Yepp'y. Według mnie nawet ładniej wyglądają. Zastanów się więc dobrze, czy chcesz akurat iPod'a. Zobacz na forum: http://forum.mp3store.pl/index.php?showforum=134

Napisano

ipod'a spokojnie naladujesz na USB 1.0 , koncowki nie musisz kupować do ładowarki, bo "część" ładowarki poprostu się ściąga i możesz podłaczyć do reszty ładowarki kabel np. od zasilania miniwierzy , a najlepiej i najtaniej kupić przejsciowke w mediamarkt za 4zeta i po sprawie . Jedynym mankamentem usb 1 ( jesli pod ttaki bedziesz podłączał ) mały transfer i dlatego wolny update playlist . o baterie nie masz się co martwić starcza na długo - mam 4 generację i starcza na 14h słuchania muzy bez przerwy ( lot usa-polska :D ) , troszkę słabiej wypada nano 50% . Polecam zakup na stronie appl'a bo wtedy mozesz wygrawerować na tylniej obudowie swoje ID :lol:

creativ'a nie polecam - mnie nie podoba sie obsługa menu a takze jesli chodzi o modele z duża pojemnoscią - o wielkość

Napisano

Pytalem sie zorientowanych znajomych, bo dla mnie to nowy temat (wczesniej kupowalem mp3CD) i wg nich warto pomyslec o Sony NW-E507.

Zastanawiam sie w tej chwili nad iPODem Nano i tym Soniaczem (Photo/Video sa dla mnie zbyt duze i zbyt ciezkie) - ale z iPODa zrezygnuje chyba przez baterie (trzyma krocej jakies 3 razy, uzytkownicy skarza sie tez, ze baterie umieraja po pol roku).

Pozdr.

Napisano
Pytalem sie zorientowanych znajomych, bo dla mnie to nowy temat (wczesniej kupowalem mp3CD) i wg nich warto pomyslec o Sony NW-E507.

Zastanawiam sie w tej chwili nad iPODem Nano i tym Soniaczem (Photo/Video sa dla mnie zbyt duze i zbyt ciezkie) - ale z iPODa zrezygnuje chyba przez baterie (trzyma krocej jakies 3 razy, uzytkownicy skarza sie tez, ze baterie umieraja po pol roku).

Pozdr.

Za najlepsze mp3Playery uchodzą iRivery...

(ależ mi się zrymowało :D ).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...