Gaja Napisano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2006 Witam! Mam wielką prośbę - czy ktoś wie , lub zna link do odpowiedniej strony, jakie prezenty ( za jaką kwotę) można wywieżć bez cła do USA? Jadę po raz pierwszy do siostry i chciałabym kupić jej coś z biżuteri ( srebro , bursztyn) ale nie chciałabym mieć problemów na lotnisku. I ile dolarów można zabrać ze sobą? Znalazłam wiele stron o tym co można wywieżć z USA , ale nic w drugą stronę...
sly6 Napisano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2006 Gaja mozesz wziasc nawet i pare milionow dolarow do USA ale powyzej 10.000 usd musisz to zglosic urzednikowi na lotnisku ze tak sume pieniedzy wwozisz .
Gaja Napisano 8 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2006 Chciałoby się je mieć ... :-))) Dziękuję za odpowiedz , a nie orientujesz się jak to wygląda jeżeli chodzi o prezenty? Mogą mieć jakąś określoną wartość?
kubakj Napisano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2006 Witam!Mam wielką prośbę - czy ktoś wie , lub zna link do odpowiedniej strony, jakie prezenty ( za jaką kwotę) można wywieżć bez cła do USA? Jadę po raz pierwszy do siostry i chciałabym kupić jej coś z biżuteri ( srebro , bursztyn) ale nie chciałabym mieć problemów na lotnisku. I ile dolarów można zabrać ze sobą? Znalazłam wiele stron o tym co można wywieżć z USA , ale nic w drugą stronę... Turysci chyba do 200$. Na GC i obywatele do 800$.
czeklin Napisano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2006 zawsze mam mase prezentow, zawsze licze na farta, i zawsze go mam ty tez sproboj
awago Napisano 20 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2011 Witam, a może wiesz ile można obecnie wywieść dolarów z USA i czy są jakieś zmiiany w tym względzie od 2006 roku. Potrzebna mi jest pilnie ta informacja, z góry baaardzo dziękuję.
sly6 Napisano 20 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2011 awago a chcesz ta kase gdzie wwiesc?do Polski-Unii czy gdzies indziej? bo to jest pytanie tez wazne.
awago Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 Dzięki. Chciałam przywieść ze sobą do Polski. 10 000 $, co mówią przepisy na ten temat, nic nie mogę znaleść. Bardzo potrzebna mi jest też informacja czy ta możliwa kwota do wywozu z USA do Polski zmieniła się od 2004 roku. Czy zaszły w tym względzie jakieś zmiany. Pozdrawiam.
sly6 Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 zmiany sa takie ze mozesz bez zglaszania wwiesc max 10 tys euro na teren Unii-Polski teraz zobacz sobie jaki masz przelicznik dolary-euro,abys sie zmiescila w przedziale ..
awago Napisano 21 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2011 A jak było przed zmianą, orientujesz się ? Wydaje mi się, że w latach 2000 do 2004 można było wywieźć ze Stanów do Polski 10 000 $, jednak nie mam pewności a to dla mnie ważna info.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.