Gaja Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 Witam! Mam wielką prośbę - czy ktoś wie , lub zna link do odpowiedniej strony, jakie prezenty ( za jaką kwotę) można wywieżć bez cła do USA? Jadę po raz pierwszy do siostry i chciałabym kupić jej coś z biżuteri ( srebro , bursztyn) ale nie chciałabym mieć problemów na lotnisku. I ile dolarów można zabrać ze sobą? Znalazłam wiele stron o tym co można wywieżć z USA , ale nic w drugą stronę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 Gaja mozesz wziasc nawet i pare milionow dolarow do USA ale powyzej 10.000 usd musisz to zglosic urzednikowi na lotnisku ze tak sume pieniedzy wwozisz . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaja Posted June 8, 2006 Author Report Share Posted June 8, 2006 Chciałoby się je mieć ... :-))) Dziękuję za odpowiedz , a nie orientujesz się jak to wygląda jeżeli chodzi o prezenty? Mogą mieć jakąś określoną wartość? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 Witam!Mam wielką prośbę - czy ktoś wie , lub zna link do odpowiedniej strony, jakie prezenty ( za jaką kwotę) można wywieżć bez cła do USA? Jadę po raz pierwszy do siostry i chciałabym kupić jej coś z biżuteri ( srebro , bursztyn) ale nie chciałabym mieć problemów na lotnisku. I ile dolarów można zabrać ze sobą? Znalazłam wiele stron o tym co można wywieżć z USA , ale nic w drugą stronę... Turysci chyba do 200$. Na GC i obywatele do 800$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czeklin Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 zawsze mam mase prezentow, zawsze licze na farta, i zawsze go mam ty tez sproboj Link to comment Share on other sites More sharing options...
awago Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Witam, a może wiesz ile można obecnie wywieść dolarów z USA i czy są jakieś zmiiany w tym względzie od 2006 roku. Potrzebna mi jest pilnie ta informacja, z góry baaardzo dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 awago a chcesz ta kase gdzie wwiesc?do Polski-Unii czy gdzies indziej? bo to jest pytanie tez wazne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
awago Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Dzięki. Chciałam przywieść ze sobą do Polski. 10 000 $, co mówią przepisy na ten temat, nic nie mogę znaleść. Bardzo potrzebna mi jest też informacja czy ta możliwa kwota do wywozu z USA do Polski zmieniła się od 2004 roku. Czy zaszły w tym względzie jakieś zmiany. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 zmiany sa takie ze mozesz bez zglaszania wwiesc max 10 tys euro na teren Unii-Polski teraz zobacz sobie jaki masz przelicznik dolary-euro,abys sie zmiescila w przedziale .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
awago Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 A jak było przed zmianą, orientujesz się ? Wydaje mi się, że w latach 2000 do 2004 można było wywieźć ze Stanów do Polski 10 000 $, jednak nie mam pewności a to dla mnie ważna info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.