moi_1 Napisano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2006 Czy ktos moze mi powiedziec jak wyglada lotnisko w Montrealu? Czy lecac Air Canada z Paryza do Bostonu z przesiadka w Montrealu, trzeba tam zmienic terminal?
sly6 Napisano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2006 a masz wize tranzytowa do Kanady? co do lotniska to masz tutaj linka: http://www.admtl.com/
moi_1 Napisano 9 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2006 ..nie mam !!! Rany boskie.. kupilam bilet z Paryza do Bostonu.. najtaniej wyszlo, ze bedzie ten z przesiadka w Montrealu.. Nie wiedzialam, ze trzeba cos zalatwiac poza wiza amerykanska.. I co teraz?
sly6 Napisano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2006 to musisz wyrobic sobie wize do Kanady .Wez bilet jak bedziesz isc po wize.
moi_1 Napisano 9 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2006 ..nic z tego.Wize amerykanska juz mam. Teraz jestem we Francji i nic nie da sie zrobic z dostaniem wizy kanadyjskiej.. No to co ze mna zrobia? Nie wpuszcza mnie do USA? Ogladalam lotnisko w Montrealu i tam przeciez nie musze wychodzic poza budynek lotniska.. Ide bezposrednio do gate dla amerykanow, to wize tranzytowa tez musze miec? Czy ty wiesz o tej wizie napewno, czy tylko tak przypuszczasz? ..a wogole, to dziekuje za link do lotniska. Poogladalam.
sly6 Napisano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2006 link do strony Ambasady: http://www.dfait-maeci.gc.ca/canada-europa...isa_imm3-pl.asp ostatnio jak bylem w Ambasadzie Kanady byli studenci ktorzy lecieli na Alaske przez Kanade i byli po wizy tranzytowe (turystyczne)
moi_1 Napisano 9 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2006 ..moze chcieli sie zatrzymac na troszke w Kanadzie? Ja nie zamierzam opuszczac terenu lotniska.. Jeszcze raz dzieki za podpowiedzi..
monroe Napisano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2006 ..moze chcieli sie zatrzymac na troszke w Kanadzie? Ja nie zamierzam opuszczac terenu lotniska.. Jeszcze raz dzieki za podpowiedzi.. Poczytaj na stronie ambasady Kanady. MUSISZ mieć wizę tranzytową (turystyczną) kanadyjską lecąc do USA przez Kanadę. Niestety.
Agula Napisano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2006 moi_1 to, ze jestes we Francji nie przeszkadza Ci starac sie o wize tranzytowa w tamtejszej Ambasadzie. Ja stawalam po turystyczna bedac w Stanach ( bedac tam na turystycznej) i dostalam bez problemu. Powodzenia.
moi_1 Napisano 9 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2006 No dobrze.. ale na stronie ambasady kanadyjskiej czytam: "Kiedy znajdziesz się na granicy, zwracasz się o zezwolenie na wjazd do Kanady." i pozniej: "Aby urzędnik imigracyjny mógł stwierdzić twoją tożsamość musisz mieć przy sobie paszport albo dokument podróży, który będzie ważny na czas zaplanowanego przez ciebie pobytu w Kanadzie. " Nie widze nic wiecej na ten temat.. Nie chce sie wymadrzac, bo przeciez wlasnie szukam odpowiedzi, ale rozumiem z powyzszego, ze: wiza tranzytowa to tylko formalnosc uzyskana juz na lotnisku w Kanadzie. Pokazuje paszport i bilet, ze lece dalej i koniec.. Czy nie mam racji?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.