Skocz do zawartości

przesiadka w Montrealu..

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktos moze mi powiedziec jak wyglada lotnisko w Montrealu? Czy lecac Air Canada z Paryza do Bostonu z przesiadka w Montrealu, trzeba tam zmienic terminal?

Napisano

..nie mam !!! Rany boskie.. kupilam bilet z Paryza do Bostonu.. najtaniej wyszlo, ze bedzie ten z przesiadka w Montrealu.. Nie wiedzialam, ze trzeba cos zalatwiac poza wiza amerykanska..

I co teraz?

Napisano

..nic z tego.Wize amerykanska juz mam. Teraz jestem we Francji i nic nie da sie zrobic z dostaniem wizy kanadyjskiej..

No to co ze mna zrobia? Nie wpuszcza mnie do USA?

Ogladalam lotnisko w Montrealu i tam przeciez nie musze wychodzic poza budynek lotniska.. Ide bezposrednio do gate dla amerykanow, to wize tranzytowa tez musze miec?

Czy ty wiesz o tej wizie napewno, czy tylko tak przypuszczasz?

..a wogole, to dziekuje za link do lotniska. Poogladalam.

Napisano
..moze chcieli sie zatrzymac na troszke w Kanadzie? Ja nie zamierzam opuszczac terenu lotniska..  

Jeszcze raz dzieki za podpowiedzi..

Poczytaj na stronie ambasady Kanady. MUSISZ mieć wizę tranzytową (turystyczną) kanadyjską lecąc do USA przez Kanadę. Niestety.

Napisano

moi_1 to, ze jestes we Francji nie przeszkadza Ci starac sie o wize tranzytowa w tamtejszej Ambasadzie. Ja stawalam po turystyczna bedac w Stanach ( bedac tam na turystycznej) i dostalam bez problemu. Powodzenia.

Napisano

No dobrze.. ale na stronie ambasady kanadyjskiej czytam:

"Kiedy znajdziesz się na granicy, zwracasz się o zezwolenie na wjazd do Kanady."

i pozniej:

"Aby urzędnik imigracyjny mógł stwierdzić twoją tożsamość musisz mieć przy sobie paszport albo dokument podróży, który będzie ważny na czas zaplanowanego przez ciebie pobytu w Kanadzie. "

Nie widze nic wiecej na ten temat..

Nie chce sie wymadrzac, bo przeciez wlasnie szukam odpowiedzi, ale rozumiem z powyzszego, ze: wiza tranzytowa to tylko formalnosc uzyskana juz na lotnisku w Kanadzie. Pokazuje paszport i bilet, ze lece dalej i koniec.. Czy nie mam racji?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...