moi_1 Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 Czy ktos moze mi powiedziec jak wyglada lotnisko w Montrealu? Czy lecac Air Canada z Paryza do Bostonu z przesiadka w Montrealu, trzeba tam zmienic terminal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 a masz wize tranzytowa do Kanady? co do lotniska to masz tutaj linka: http://www.admtl.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
moi_1 Posted June 9, 2006 Author Report Share Posted June 9, 2006 ..nie mam !!! Rany boskie.. kupilam bilet z Paryza do Bostonu.. najtaniej wyszlo, ze bedzie ten z przesiadka w Montrealu.. Nie wiedzialam, ze trzeba cos zalatwiac poza wiza amerykanska.. I co teraz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 to musisz wyrobic sobie wize do Kanady .Wez bilet jak bedziesz isc po wize. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moi_1 Posted June 9, 2006 Author Report Share Posted June 9, 2006 ..nic z tego.Wize amerykanska juz mam. Teraz jestem we Francji i nic nie da sie zrobic z dostaniem wizy kanadyjskiej.. No to co ze mna zrobia? Nie wpuszcza mnie do USA? Ogladalam lotnisko w Montrealu i tam przeciez nie musze wychodzic poza budynek lotniska.. Ide bezposrednio do gate dla amerykanow, to wize tranzytowa tez musze miec? Czy ty wiesz o tej wizie napewno, czy tylko tak przypuszczasz? ..a wogole, to dziekuje za link do lotniska. Poogladalam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 link do strony Ambasady: http://www.dfait-maeci.gc.ca/canada-europa...isa_imm3-pl.asp ostatnio jak bylem w Ambasadzie Kanady byli studenci ktorzy lecieli na Alaske przez Kanade i byli po wizy tranzytowe (turystyczne) Link to comment Share on other sites More sharing options...
moi_1 Posted June 9, 2006 Author Report Share Posted June 9, 2006 ..moze chcieli sie zatrzymac na troszke w Kanadzie? Ja nie zamierzam opuszczac terenu lotniska.. Jeszcze raz dzieki za podpowiedzi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monroe Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 ..moze chcieli sie zatrzymac na troszke w Kanadzie? Ja nie zamierzam opuszczac terenu lotniska.. Jeszcze raz dzieki za podpowiedzi.. Poczytaj na stronie ambasady Kanady. MUSISZ mieć wizę tranzytową (turystyczną) kanadyjską lecąc do USA przez Kanadę. Niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agula Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 moi_1 to, ze jestes we Francji nie przeszkadza Ci starac sie o wize tranzytowa w tamtejszej Ambasadzie. Ja stawalam po turystyczna bedac w Stanach ( bedac tam na turystycznej) i dostalam bez problemu. Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moi_1 Posted June 9, 2006 Author Report Share Posted June 9, 2006 No dobrze.. ale na stronie ambasady kanadyjskiej czytam: "Kiedy znajdziesz się na granicy, zwracasz się o zezwolenie na wjazd do Kanady." i pozniej: "Aby urzędnik imigracyjny mógł stwierdzić twoją tożsamość musisz mieć przy sobie paszport albo dokument podróży, który będzie ważny na czas zaplanowanego przez ciebie pobytu w Kanadzie. " Nie widze nic wiecej na ten temat.. Nie chce sie wymadrzac, bo przeciez wlasnie szukam odpowiedzi, ale rozumiem z powyzszego, ze: wiza tranzytowa to tylko formalnosc uzyskana juz na lotnisku w Kanadzie. Pokazuje paszport i bilet, ze lece dalej i koniec.. Czy nie mam racji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.