Skocz do zawartości

zarobki w usa

jadzia83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

aj dyskusja mocna.... ale czy ma sens jedni zarobia tyle inni tyle... to zalezy tylko od waszej kreatywnosci i przysposobienia do pracy.... ja chociaz jestem psychoogiem z wyksztalcenia i zazdrozcze Honest ze pracuje w zawodzie jestem managerem restauracji bo moje umiejetnosci pozwolily wiecej zarobic w tym kierunku a nie w innym... moze troche szczescia do tego trzeba dolozyc... powiem tak jesli chodzi o studentow na work and t.... przez wakacje zarabiaja tak: mowie tu o polakach ktorzy u mnie pracowali i jesli ktorys z nich bedzie to czytal przepraszam za zdradzenie tajemnicy: chlopak z kuchni ktory pracowal przez 3 miesiace rdnio ok 50 godzin zarobil troche ponad $5000, dziewczyna ktora byla kelnerka zarobila przez 3 misaice zarobila $7500 zadeklarowane tipy razem z godzinami przepracowanymi rzeczywiste zarobki przekroczyly $8000

Only4joy... $4000 miesiecznie ?? dobre dobre... wiesz kto tyle w restauracji zarabia?? dobry kelner ktory pracuje w zawodzie od dobrych paru lat, ktory pracuje w jednym miejscu przez dlugi czas i dostaje dobra sekcje... i prosze cie... zaden student na work and travel nie dostanie dobrej sekcji w restauracji a wiesz czemu ?? bo studentow zatrudnia sie tylko po to zeby opanowac ruch w restauracji.... to co lepsza i tak dostaja ludzie z doswiadczeniem....

Uwierz jestem managerem w duzej restauracji, nawet drogiej restauracji... dziennie mamy w lato ok 1500 klientow... i nie mowie ci tego bo tak slyszalem tylko mowie ci to bo w tym siedze.... i sie na tym znam...

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Przestancie wymyślać te bajeczki zarobkowe dla ludzi jadących na WAT. Bo śmiaci mi sie z tego chce boki zrywam od początku tego tematu...

Zresztą logicznie myśląca osoba nie uwierzy w takie glupoty...Zreszta nikt nie chce pracowac przez reszte swojego zycia tak jak sie pracuje na wat.

Napisano

Honest ten temat jest zupelenie inny twoj przyklad nikomu tutaj jest nie potrzebny. Oczywiste jest że jeżeli jest ktos po studiach zdobędzie jakies doswiadczenie dostanie lepsza prace.. My mowimy o ludziach pracujacych na WAT czyt. Arbeit macht frei :D

Napisano

heh, bedziecie ludziom wmawiac ze nie zarobili tyle ile zarobili. smieszni jestescie. MOZNA ZAROBIC 4000$ MIESIECZNIE JAKO KELNER W WAKACJE W DOBREJ RESTAURACJI PRZEPROWACOWUJAC DUZO WIECEJ NIZ 40h TYGODNIOWO.

pozdro.

• 2 miesiące później...
Napisano

HONEST masz mistrza.... ale bajeczka :!: :lol: W zyciu jeszcze sie tak nie usmialam:!: :!: :!: Widac, ze jestes pusta jak but bo chwalisz sie zarobkami.... Mysle, ze powiinnas skonsultowac sie z jakims psychiatra bo masz rozdwojenie jazni i zaburzenia osobowosci :!: :roll: :?

Pozdrawiam z PRAWDZIWEJ Ameryki. 8) :wink:

• 4 tygodnie później...
Napisano

Jednak trzeba dobrze trafić, mieć właściwą aparycję, być uśmiechniętym, nie opindalać się, cięzakopracującym.

A fakt, że ktoś pracuje jako kelner kilka lat i tyle nie zarabia może mieć złudne mniemanie. Jeśli kelner, powiedzmy nowy, choćby ledwo się wyrabia a ludzie widza poświęcenie, jeszcze język łamany lekko śmieją się i mają wspaniałe podejście do pracownika. Stąd napiwki tez mogą (ale jak to w usa,żadnej takiej zasady :D ) ale nie muszą byc wyższe.

Napisano

Arbeit mach frei ...taaa od razu każdy z was miał ekskluzywną pracę, większość zaczyna od najprostszych robót na studiach, potem wspina się po szczeblach kariery.

Ja też rok temu np. pracowałem w Tesco za 4,5 /h a teraz już obczaiłem lepsze fuchy, ale mam szacunek do tych ludzi który dalej to robią, czego wam brakuje

Napisano

valet runner w kasynie w Atlantic City,student,program W&T,1400-1500 $ na 2 tyg(z napiwkami oczywiscie), 40 h/na tydzien.Tak to wygladalo w zeszlym roku,w tym lece znow,czysta przyjemnosc,prawie zero wysiłku,jak widzicie da sie dobrze zarobic(da sie jeszcze wiecej jako kelner z tego co widzialem bedac tam).Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...