coliba Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 pomozcie bo mnie trafia!!!czy konsul wie kiedy ostatnio ktos staral sie o wize i mu odmowiono? bo bylem po wize pare tygodni temu i odmowiono mi z pewnych powodo o ktorych nie pamietalem ale teraz juz wszystko zalatwilem i jestem czysty i chce jechac na spotkanie jeszcze raz,tylko nie wiem czy wyrobic sobie nowy paszport i w podaniu napisac ze bylem po wize ostatni raz rok temu,bo w stary wbili mi pieczatke ze dopiero co bylem,ale nie wiem czy oni gdzies zapisuja ze bylem teraz po wize i odmowiono mi,czy lepiej powiedziec prawde. kto zna takie sytuacje niech mi pomoze bo jestem w kropce,napiszcie mi co mam robic--- czy stary i prawda czy nowy i sciema ze bylem rok temu czy jakos tak :cry: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
monroe Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Wszystko maja w komputerze, więc nie licz na to, że przyjdziesz a wszyscy powitają Cię z kwiatami, bo Ty po raz pierwszy... :roll: Wyrobienie nowego paszportu nic Ci nie da. Możesz próbować iść znowu po promesę, ale wg mnie stracisz kolejne 100$ (przyjęte jest, że po roku powinno się starać o promese po raz kolejny, chyba że w tym czasie zaistnieją jakieś szczególne zmiany w Twojej sytuacji...). Powodzenia! PS. A można wiedzieć, dlaczego wg Ciebie nie została Ci przyznana promesa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agula Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Oczywiscie, ze wiedza i zapisuja, wiec nic nie krec bo sie jeszcze bardziej pograzysz. No i dziwne...piszesz, ze z pewnych powodow Tobie odmowiono ( a Ty ich nie pamietasz) i ze niby sobie zalatwiles wszystko i jestes czysty....To swiadczy o tym, ze raczej wiesz dlaczego Ci odmowiono wydania promesy poprzednim razem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coliba Posted June 11, 2006 Author Report Share Posted June 11, 2006 poniewaz,pare lat temu posiadalem tel.na abonamet i mialem przejscia z operatorem.,wiec przestalem placic faktory ktore i tak byly zawyzane,i sprawa poszla do sadu i sadownie dostalem nakaz zaplacenia,a ja to wtedy zignorowalem i tym samym przyczynilem sie do tego ze zostalem wciagniety w krajowy rejestr dluznikow,a w takiej sytuacji z tego co sie orietuje nie moze konsul wydac mi wizy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigi Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 mi odmiwono vise i po 3tygodniach poszlam jeszcze raz i mi przyznano. wiec probuj, szanse masz 50/50 tylko ladnie wytlumacz konsulowi swoja sprawe i moze jakos sie uda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agula Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 zostalem wciagniety w krajowy rejestr dluznikow,a w takiej sytuacji z tego co sie orietuje nie moze konsul wydac mi wizy. Ciekawe kto Ci powiedzial cos takiego? :roll: Urzednik konsularny nic takiego nie sprawdza czy tez Ambasada i nie maja natychmiastowego wgladu w ten rejestr. To, ze zaniedbales sprawe na pewno nie mialo wplywu na odmowe wydania Ci promesy bo oni nawet o tym nie wiedzieli - chyba, ze sam wspomniales o tym niesplaconym dlugu. ech.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 coliba sadze ze z innego powodu Ci odmowili niz ten rejestr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ana Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 czy konsul wie kiedy ostatnio ktos staral sie o wize i mu odmowiono? (...) napiszcie mi co mam robic--- czy stary i prawda czy nowy i sciema Ściema to może przeszłaby w polskim urzędzie, ale Amerykanie to nie idioci. Wszystko mają w systemie, nowy paszport nic Ci nie da, bo przy poprzedniej rozmowie skanowali Ci odciski palców... prawda? Więc jak tylko przyłożysz palec do skanera, to na monitorze wyświetlą się Twoje dane i cała Twoja historia... która zresztą wydaje się dość podejrzana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coliba Posted June 11, 2006 Author Report Share Posted June 11, 2006 czy konsul zapisuje sobie powod odmowy wizy ,czy odmawia i juz i jest to dla niego nie istotne?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
izza Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Oczywiscie ze zapisuje. Ja podczas rozmowy o wize w 2006 roku dowiedzialam sie ze w 2003 roku pomylilam sie i zamiast narzeczony powiedzialam maz i w 2006 roku pytala sie mnie czy to napewno narzeczony Wiec juz sobie wyobraz co oni tam zapisuja w swoich komputerkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.