monroe Napisano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2006 nie, wtedy dostaje sie iles tam dni na wyjazd. nie mam pojecia ile. aha, dzięki za info
czeklin Napisano 23 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2006 dziekowa! moze sie jeszcze o cos zapytam bo sie nie moge dodzwonic do tych baranow gdzie mam wyslac ta cala aplikacje bo teoretycznie jurysdykcje nad illinois ma jakies biuro w nebrasce ale wyczailem ze jest tez jakies lokalne tu w chicago...no dzwonie do nich dzwonie i nikt nie odbiera czyli mowicie ze lepiej nie wysylac tego tak jak tam pisza 45 dni przed data na I94 tylko jakies powiedzmy 2-3 tyg przed, bo przy ewentualnej odmowie zawsze sie dluzej zostanie
air Napisano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2006 gdzie mam wyslac ta cala aplikacje bo teoretycznie jurysdykcje nad illinois ma jakies biuro w nebrasce ale wyczailem ze jest tez jakies lokalne tu w chicago...no dzwonie do nich dzwonie i nikt nie odbiera lincoln, nebraska
Jackie Napisano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2006 A wiecie że w razie odmowy promessa wizowa zostaje anulowana? Chyba że opuści się USA PRZED dostaniem odmowy, ale kto z czytających wątek jest jasnowidzem? Można się burzyć i słać prośby o reconsideration itp. ale ponoć rzadko kiedy są rozpatrywane pozytywnie, zwłaszcza że do tego trzeba już dowodów i papierów.
air Napisano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2006 nawet jak ktos ma 10-letnia promese to mu ja anuluja? nie bardzo chce mi sie wierzyc. poza tym moja girl miala 3-miesieczna czyli przy skladaniu wniosku promesa byla juz niewazna
Jackie Napisano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2006 nawet jak ktos ma 10-letnia promese to mu ja anuluja? nie bardzo chce mi sie wierzyc. To sobie sprawdź Poszukaj w necie pod hasłem "section 222(g)". poza tym moja girl miala 3-miesieczna czyli przy skladaniu wniosku promesa byla juz niewazna Nie mówię konkretnie o Waszym przypadku. Uważam tylko że zanim się ktoś zdecyduje na złożenie aplikacji powinien wiedzieć co może się zdarzyć. Jeżeli w momencie otrzymania odmowy nasza wiza przestała być ważna to promessa zostaje automatycznie anulowana. Nie ma jednak żadnych przeszkód by zaraz po powrocie do Polski starać się o nową promessę. Pod warunkiem że pobyt w USA bez wizy nie trwał więcej niż 6 miesięcy.
czeklin Napisano 20 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2006 sluchajcie hehe glupia sprawa ale sprawdzilem ze w nebrasce rozpatruja teraz formy I-539 tym ktorzy dostali receipt w maju....ja dostalem 19 lipca ze moja aplikacje przyjeli i chyba dlatego sie nie odzywaja bo jesczze troche im to zajmie :shock: problem tylko w tym ze ja najpozniej 20 wrzesnia chce byc w Polsce wiec co jesli do tej pory oni mi nic nie przysla? na dodatek wyslalem im oryginalne I-94 :roll: wiem ze na razie jeszcze maja czas ale nie zanosi sie zeby zdazyli wiec...jakies pomysly?
czeklin Napisano 15 Września 2006 Autor Zgłoś Napisano 15 Września 2006 witam witam a jednak zdazyli, dzisiaj dosstalem pismo ze przedluzyli mi pobyt tyle ile chcialem, w przyszlym tyg wracam do polski, ahoj ps. czemu jak edytuje posta to nie podbija calego watku na poczatek dzialu?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.