oollaam Napisano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2006 witam! to jzu kolejny raz, kiedy nie moge znalezc odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie... i po raz kolejny licze na pomoc uzytkownikow tego forum.. tym razem moje pytanie jest zwiazane z forma I-864 - affidavit of support. W instrukcji dot. tego formularza jest bardzo ogolnie powiedziane o dowodach dochodu, jakie nalezy przedstawic. Oczywiscie w przypadku zatrudnienia u pracodawcy - sprawa jest dosc oczywista. A jakie dowody dochodow trzeba przedstawic w przypadku prowadzenia wlasnej firmy - czyli self-employment??? Z gory dziekuje za wszelka pomoc! Ola
kubakj Napisano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2006 witam!to jzu kolejny raz, kiedy nie moge znalezc odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie... i po raz kolejny licze na pomoc uzytkownikow tego forum.. tym razem moje pytanie jest zwiazane z forma I-864 - affidavit of support. W instrukcji dot. tego formularza jest bardzo ogolnie powiedziane o dowodach dochodu, jakie nalezy przedstawic. Oczywiscie w przypadku zatrudnienia u pracodawcy - sprawa jest dosc oczywista. A jakie dowody dochodow trzeba przedstawic w przypadku prowadzenia wlasnej firmy - czyli self-employment??? Z gory dziekuje za wszelka pomoc! Ola rozliczenie podatkowe.
oollaam Napisano 26 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2006 chyba nie do konca precyzyjnie sformulowalam pytanie... a co z potwierdzeniem zatrudnienia w przypadku self-employment??? jakie dokumenty trzeba przedstawic. Jak sie jest zatrudnionym u kogos to sie bierze list od pracadodawcy z informacja o zarobkach, stanowisku, okresie zatrudnienia. A jak sie ma wlasna firme???
KW Napisano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2006 chyba nie do konca precyzyjnie sformulowalam pytanie...a co z potwierdzeniem zatrudnienia w przypadku self-employment??? jakie dokumenty trzeba przedstawic. Jak sie jest zatrudnionym u kogos to sie bierze list od pracadodawcy z informacja o zarobkach, stanowisku, okresie zatrudnienia. A jak sie ma wlasna firme??? jak ktos jest samozatrudniony to chyba tez sie rozlicza z podatkow zajrzyj do instrukcji affidavit: http://www.uscis.gov/graphics/formsfee/for...files/i-134.pdf C. If self-employed: 1. Copy of last income tax return filed; or 2. Report of commercial rating concern.
izza Napisano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2006 Twoj narzeczony / maz musi napisac oswiadczenie ze jest self employed i podpisac u notariusza. Jezeli ma jakas licencje albo cos takiego , to najlepiej dolaczyc ksero.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.