oollaam Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 witam! to jzu kolejny raz, kiedy nie moge znalezc odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie... i po raz kolejny licze na pomoc uzytkownikow tego forum.. tym razem moje pytanie jest zwiazane z forma I-864 - affidavit of support. W instrukcji dot. tego formularza jest bardzo ogolnie powiedziane o dowodach dochodu, jakie nalezy przedstawic. Oczywiscie w przypadku zatrudnienia u pracodawcy - sprawa jest dosc oczywista. A jakie dowody dochodow trzeba przedstawic w przypadku prowadzenia wlasnej firmy - czyli self-employment??? Z gory dziekuje za wszelka pomoc! Ola Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 witam!to jzu kolejny raz, kiedy nie moge znalezc odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie... i po raz kolejny licze na pomoc uzytkownikow tego forum.. tym razem moje pytanie jest zwiazane z forma I-864 - affidavit of support. W instrukcji dot. tego formularza jest bardzo ogolnie powiedziane o dowodach dochodu, jakie nalezy przedstawic. Oczywiscie w przypadku zatrudnienia u pracodawcy - sprawa jest dosc oczywista. A jakie dowody dochodow trzeba przedstawic w przypadku prowadzenia wlasnej firmy - czyli self-employment??? Z gory dziekuje za wszelka pomoc! Ola rozliczenie podatkowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oollaam Posted June 26, 2006 Author Report Share Posted June 26, 2006 chyba nie do konca precyzyjnie sformulowalam pytanie... a co z potwierdzeniem zatrudnienia w przypadku self-employment??? jakie dokumenty trzeba przedstawic. Jak sie jest zatrudnionym u kogos to sie bierze list od pracadodawcy z informacja o zarobkach, stanowisku, okresie zatrudnienia. A jak sie ma wlasna firme??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 chyba nie do konca precyzyjnie sformulowalam pytanie...a co z potwierdzeniem zatrudnienia w przypadku self-employment??? jakie dokumenty trzeba przedstawic. Jak sie jest zatrudnionym u kogos to sie bierze list od pracadodawcy z informacja o zarobkach, stanowisku, okresie zatrudnienia. A jak sie ma wlasna firme??? jak ktos jest samozatrudniony to chyba tez sie rozlicza z podatkow zajrzyj do instrukcji affidavit: http://www.uscis.gov/graphics/formsfee/for...files/i-134.pdf C. If self-employed: 1. Copy of last income tax return filed; or 2. Report of commercial rating concern. Link to comment Share on other sites More sharing options...
izza Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 Twoj narzeczony / maz musi napisac oswiadczenie ze jest self employed i podpisac u notariusza. Jezeli ma jakas licencje albo cos takiego , to najlepiej dolaczyc ksero. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.