waap Napisano 2 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2006 witam... sporo sie naszukalem juz na tym forym o prepaidach, jednak nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie.. chodzi mi o karte prepaid do telefonu.. ale o taka z ktorej glownie bede dzwonil do Polski za pomoca karta Grosik, Telemynia, itd... co polecacie i gdzie zakupic taka karte SIM ? oczywiscie w miare tania, i zeby byla wazna 3 miesiace.. pozdrawiam
clukasz Napisano 27 Marca 2007 Zgłoś Napisano 27 Marca 2007 Witam, Wiem ze temat sie juz powtarzal, przeszukalem cale forum, ale wszyscy dobrze wiemy ze ta technologia sie szybko zmienia. Otoz chcialbym sobie kupic sama sim karte prepaid mieszkam w CHICAGO widzialem takie karty za 9$ na ebay - t-mobile czy uwazacie ze warto? jak sie taka karte aktywuje? z tego co juz zobaczylem na aukcjach internetowych to sprzedaja aktywowane i nie aktywowane karty sim czy w przypadku samodzielnej aktywacji angielski jest niezbedny? czy z karta t-mobile mozna dzwonic i przyjmowac rozmowy z zagranicy? Jaka oferta jest aktualnie najlepsza wg was?
pelasia Napisano 27 Marca 2007 Zgłoś Napisano 27 Marca 2007 o ile sie nie myle aktywacji bedziesz musial dokonac w oddziale swojego operatora a jesli osoba tam pracujaca nie bedzie polakiem to raczej angielski bedzie wymagany. ja za aktywacje karty t-mobile, 1,5 roku temu placilam 50$ ( kupowalam sama karte, taniej by bylo pewnie razem z telefonem) rok pozniej kupowalam cingular ( telefon + katra) i placilam 60$. nigdy nie kupawalam przez ebay wiec nie wiem jak to wyglada. majac telefon pre paid mozesz dzwonic za granice i odbierac zagraniczne telefony i wiadomosci ale moim zdaniem sprawa nieoplacalna. za kazde polaczenie bez wzgledu czy przychodzace czy wychodzace placisz ty. wiec mozna zbankrutowac na uzupelnianiu kart sprawdz cricket phones (www.mycricket.com)czy dzialaja w chicago bo kiedys mi wpadla w oko ich oferta i wygladala interesujaco. jest to tak jakby telefon pre paid tylko co miesiac musisz zaplacic 50 $ i wiele rozmow jest darmowych czasem nawet miedzynarodowe. to tak jak telefon z umowa ale bez umowy
Magnum Napisano 29 Marca 2007 Zgłoś Napisano 29 Marca 2007 Ja kartę w T-Mobile To Go (oferta prepaidowa) aktywowałem przez telefon za darmo. A z T-Mobile nie ma problemu jeśli chodzi o abonament, bo jak sie wyjdziep oza zasieg to mozna uzywac rioamingu w Cingularze.. No i pamiętajcie, że w USA są tylko dwie sieci GSM (T-Mobile i Cingular), więć tylko te sieci można wybrać do roamowania no i tylko w abonamencie w T-Mobile. Aha i jeszcze jedno - za połączenia przychodzące płącisz wszędzie, nie tylko w prepaidzie.
sunsun Napisano 31 Marca 2007 Zgłoś Napisano 31 Marca 2007 W Chicago nie powienieneś mieć najmniejszego problemu w znalezieniu Polskiego punktu sprzedaży telefonow, kart itd. Moim zdaniem tak bedzie najwygodniej, wszystkiego sie dowiesz...
clukasz Napisano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2007 Czy tzw karty kredytowe prepaid np VISA mozna doladowywac? czy tylko kupuje sie na okreslona kwote np 500$
studentx Napisano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2007 Czy tzw karty kredytowe prepaid np VISAmozna doladowywac? czy tylko kupuje sie na okreslona kwote np 500$ Z tego co wiem to mozna doladowywac, ale i tak kasuja od kazdej kwoty, która wpłacasz na karte,(cos jak 2$ za każde 500$ wpłacane na karte)
kubakj Napisano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2007 Czy tzw karty kredytowe prepaid np VISAmozna doladowywac? czy tylko kupuje sie na okreslona kwote np 500$ Sa takie i takie. Niektore mozesz za darmo zaladowac poprzez direct deposit, wplate w kasie banku lub wysylajac czek/money order.
GoHaF Napisano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2007 hmmm a co jeśli chodzi o moją syt. tzn mam komórkę amerykańską motorole v190 (prepaida), karte sim z cingluara ale nie uzywałam jej od września 2006 roku, po czym przyjechałam do Polski, ściągnęłam z niej sim locka..zeby używać w Polsce operatora polskiego i... teraz znowu jade do usa a więc chcę używać komóry do dzwonienia w usa wewnątrz i no właśnie czy ta sim karta ameryk. będzie dalej działać a jak nie czy jakoś się da to spowrotem aktywować? czy w osateczności powiadacie że mają np w NY jakieś same "startery" - bo nie chcę znowu kupować znowuż telefonu... (bo szczerze mówiąc nie zauważyłam czegoś takiego poprzednio)?? dzięki za wyjaśnienia z góry
Magnum Napisano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2007 Oczywiście, że mają startery. Jak kupisz w T-Mobile, to jak doladujesz łączną kwotą $100 to nastepne doladowanie (np. za $10) i masz karte aktywną na rok
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.