Infernal Spirit Napisano 3 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2006 Chodzi o Affidavit of Support do petycji I-130. Sytuacja z Moja Zona wyglada nastepujaco, Zona pracowala ostatnio tylko przez 2 miesiace zeby sobie zarobic na bilet do polski, wczesniej nie pracowala i raczej rozliczen podatkowych nie ma, ma 21 lat studiuje i nie pracuje wiec tym samym nie ma zadnych dochodow. Wiec jak wypelnic Affidavit of Support ? Ojciec Mojej Zony bedzie sponsorem, mieszkaja w jednym domu wraz z Mama (3 osoby pod tym samym adresem). Zona i Mama Zony nic nie zarabiaja, Ojciec tylko zarabia w tej sytuacji jak Moja Zona powinna wypelnic affiadavit of support I-864 ? Jak i jaki papier powinnien wypelnic jej Ojciec ?
karina Napisano 3 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2006 Chodzi o Affidavit of Support do petycji I-130.Sytuacja z Moja Zona wyglada nastepujaco, Zona pracowala ostatnio tylko przez 2 miesiace zeby sobie zarobic na bilet do polski, wczesniej nie pracowala i raczej rozliczen podatkowych nie ma, ma 21 lat studiuje i nie pracuje wiec tym samym nie ma zadnych dochodow. Wiec jak wypelnic Affidavit of Support ? Ojciec Mojej Zony bedzie sponsorem, mieszkaja w jednym domu wraz z Mama (3 osoby pod tym samym adresem). Zona i Mama Zony nic nie zarabiaja, Ojciec tylko zarabia w tej sytuacji jak Moja Zona powinna wypelnic affiadavit of support I-864 ? Jak i jaki papier powinnien wypelnic jej Ojciec ? Nikt Ci tu nie powie co musisz wpisac w poszczegolne rubryki formularza, bo w Twoim przypadku sytuacja jest dosc skomplikowana. Po pierwsze zona nie ma rozliczen i tu trzeba to wyjasnic; po drugie nie wiesz jaka naprawde sytuacje ma tesc czyli ile ma dokladnie osob na rozliczeniach, ilu osobom podpisal wczesniej affidavit, ile zarobil i czy w ogole moze byc jeszcze Twoim sponsorem. Udajcie sie najlepiej do kogos kto Wam w tym pomoze kiedy bedzie znal cala sytuacje dokladnie, kiedy spojrzy w Wasze podatki (tzn. tescia podatki) itd. Ciezko aby bazowac na podpowiedziach osob, ktore nie znaja dokladnie Waszej sytuacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.