Piotr Serafin Napisano 23 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2006 Witam! Prosze o informacje jak powinno wygladac zaproszenie od naszej amerykanskiej przyjaciólki by moc ubiegac sie o wize turystyczna.Czy powinna wykorzysta jakis formularz, czy jakis amerykanski urzednik powinien to potwierdzic?Bardzo prosze o informacje i podpowiedz o ewentualnych krokach by otrzymac w/w wize. pozdrawiam i dziekuje Piotr Serafin
sly6 Napisano 23 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2006 I-134, Affidavit of Support tak sie nazywa zaproszenie do USA i mozna je znalesc na tej stronie: http://www.uscis.gov/graphics/formsfee/forms/i-134.htm notariusz to zaproszenie powinnien potwierdzic. co do krokow to przeczytasz duzo na ten temat na tym Forum i na stronie Ambasady USA .
katlia Napisano 24 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2006 Piotr, Ja od lat zapraszam rodzine/znajomych, i po prostu wysylam im list ktorzy oni zabieraja ze soba do ambasady. List jest zaadresowany do "To Whom It May Concern" gdzie stwierdzam ze zapraszam taka-a-taka osobe jako mojego goscia, ze bedzie mieszkc u mnie, i ze cel podrozy to turystyka. Potem dziekuje slicznie, podaje moj adres, telefon, maila i podpisuje. Ani raz rodzina/znajomi nie mieli odmowienia.
Piotr Serafin Napisano 24 Lipca 2006 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2006 Dziękuję powtórnie! Jestem laikiem stąd pewnie "nietypowe" pytania. Dla mnie i rodziny to niesamowita wyprawa.Chcemy być dobrze przygotowani .Pozdrawiam Piotr
sly6 Napisano 24 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2006 Piotr Serafin taki list tez moze byc bo dla Konsula jest wazne ze jedziesz aby w celach turystycznych i ze wrocisz do Polski (oraz ze Cie stac na podroz)i tego sie trzymaj.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.